Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA pirms pēdējās Krievijas futbola premjerlīgas čempionāta kārtas pietuvojas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas robežai, kopvērtējumā panākot otrajā vietā esošo "Krasnodar" vienību.

Maskavas CSKA pirmdien ar 3:0 (1:0) pieveica Kazaņas "Rubin".
Pirmos divus vārtus Krievijas galvaspilsētas komandas labā guva serbu pussargs Zorans Tosičs, vispirms bumbu raidot pretinieku vārtos 43.minūtē, bet pēc tam pārspējot pretinieku vārtsargu arī 54.minūtē. Trešos vārtus šajā spēlē guva Romāns Jerjomenko.

Latvijas futbolists šim mačam nebija pieteikts, jo, kā ziņots, Cauņam pēc kārtējā savainojuma gūšanas šī sezona noslēgusies.

Iepriekš šomēnes kļuva zināms, ka Cauņa guvis kreisās potītes traumu, kas izrādījusies gana nopietna, lai liktu beigt sezonu.
Tāpat apšaubāma ir pussarga dalība 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē, kurā Latvija 12.jūnijā savā laukumā tiksies ar spēcīgo Nīderlandi.

Kā vēstīts, tikai aprīlī Cauņa beidzot atgriezās laukumā, piedaloties pirmajā mačā šogad. Savukārt pērnajā oktobrī pussargs piedalījās savā pirmajā mačā pēc gada pārtraukuma, atgriežoties valstsvienības rindās, kā arī UEFA Čempionu līgā, tomēr ziemas pārtraukuma laikā atkal vairākkārt atsvaidzināja savainojumus, tāpēc atkal ilgstoši nevarēja spēlēt.

Pēc iziešanas laukumā mačā aprīlī pret "Krasnodar" futbolistiem Cauņa vairs nespēlēja, bet divreiz bija pieteikts cīņām.

Cauņa šosezon Krievijas čempionātā kopā aizvadīja piecas spēles, kurās kopējais laiks bija 85 minūtes, kas nav pat viens pilns mačs. To laikā Latvijas futbolists ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās. Tāpat pussargs vienreiz piedalījās Krievijas kausa izcīņas mačā, bet divreiz izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas cīņās.

Krievijas čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā atrodas "Zeņit", kas čempiones titulu jau nodrošinājusi. Tās kontā ir 64 punkti 29 spēlēs. Piecus punktus no tās tagad atpaliek divas komandas - gan CSKA, gan "Krasnodar" vienība. Kā zināms, UEFA Čempionu līgai automātiski kvalificējas pirmās vietas ieguvēja, bet otrajai labākajai komandai ir iespēja piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Savukārt nākamās trīs komandas piedalīsies UEFA Eirolīgas turnīrā.

Gan CSKA, gan "Krasnodar" vēl joprojām pretendē uz otro vietu turnīra tabulā, tāpēc viss izšķirsies pēdējā čempionāta kārtā. Tajā Maskavas CSKA cīnīsies ar 13.vietā esošo "Rostov", bet "Krasnodar" spēkosies ar ceturtajā pozīcijā esošos Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!