Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola kluba Londonas "Chelsea" galvenais treneris Mauricio Sarri neliks šķēršļus komandas līdera Edena Azāra pārejai uz Spānijas grandu Madrides "Real".

Azāra līgums ar "Chelsea" beidzas nākamgad, un līdz šim pussargs ir noraidījis visus piedāvājumus pagarināt kontraktu, turklāt jau pērn bija runas par beļģa došanos uz Madridi.

Londonas klubs tikmēr ir noraidījis Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" izteiktos piedāvājumus par jauno talantu Kalumu Hadsonu-Odoi, kurš tikai nesen sasniedzis pilngadību. Spēlētāja līguma termiņš arī beigsies 2020.gadā, taču Sarri netieši norādījis, ka kluba nostāja šobrīd ir iekasēt naudu uz Azāra pāreju vasarā.

"Situācija ar Azāru ir sarežģīta, viņam ir 28 gadi. Ja viņš vēlas doties prom, lai tā būtu," skaidroja Sarri. Viņš gan cer, ka pussargs paliks klubā. "Viņam ir potenciāls, lai kļūtu par labāko spēlētāju Eiropā".

Sarri arī izteicās, ka Azārs vairāk ir individuāls spēlētājs nekā līderis. "Azāra veikums pēdējās spēlēs ir krities, un viņam būtu jārāda tāds sniegums, kādu demonstrēja sezonas sākumā."

Azāra kritums varētu būt skaidrojams ar pozīcijas maiņu laukumā - no uzbrūkošā pussarga uz centra pussargu. Pozīcijas maiņa veikta, lai vieta laukumā atrastos Argentīnas izlases uzbrucējam Gonsalo Igvainam.

"Man ir vienalga, es vienkārši spēlēju savu futbolu," izteicās Azārs par Sarri vērsto kritiku pēc pagājušajā nedēļā gūtās uzvaras pār Totenhemas "Hotspur" komandu Anglijas Līgas kausā. "Ir vienalga, ko treneris teica. Es vienkārši koncentrējos uz savu spēli un daru visu, lai palīdzētu laukumā savai komandai."

Azārs "Chelsea" sastāvā ir jau kopš 2012.gada, bet kopumā viņš šīs vienības rindās aizvadījis 330 spēles un guvis 102 vārtus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!