Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" janvārī jaunu spēlētāju iegādē iztērēja 258 miljonus eiro, bet klubs jau tagad gatavojas vasarā atbrīvoties no vairākiem futbolistiem, raksta "The Guardian".

"Chelsea" janvāra transfēra logu noslēdza ar argentīnieša Enco Fernandesa iegādi, par viņu Lisabonas "Benfica" samaksājot 121 miljonu eiro, kas ir jauns Lielbritānijas transfēra rekords.

Pēc Fernandesa iegādes "Chelsea" janvāra transfēru logā bija kopumā iztērējusi jau 228 miljonus mārciņu (258 miljoni eiro), klubam iegādājoties arī aizsargu Benuā Badjašilu un malējo pussargus Mihailo Mudriku un Noni Madueke, bet vasarā tie bija 292 miljoni mārciņu (331 miljons eiro). Līdz ar to Londonas kluba tēriņi abos transfēru logos kopumā pārsnieguši pusmiljarda robežu. Janvārī "Chelsea" kopumā nopirka septiņus futbolistus, bet uz īri pievienojās arī Madrides "Atletico" uzbrucējs Žoau Fēlikss.

Londonas "Chelsea" klubu pērn par 4,25 miljardiem mārciņu (4,53 miljardiem eiro) nopirka amerikāņu investors Tods Bolijs, un viņš apzinās, ka sastāvam nepieciešams atsvaidzinājums.

Jau janvārī komandu pameta pussargs Žoržinju, kurš pārcēlās uz "Arsenal", bet Hakīma Ziješa pāreja uz Parīzes "Saint-Germain" netika nokārtota laicīgi. Paredzams, ka vasarā "Chelsea" lūkos atbrīvoties arī no Kristiana Pulisika, Mateo Kovačiča, Kaludu Kulibalī un Pjēra-Emerika Obamejanga.

Tāpat paredzams, ka sastāvā pēc atgriešanās no īres nepaliks Kelums Hadsons-Odio un Romelu Lukaku.

Premjerlīgas kopvērtējumā "Chelsea" šobrīd ierindojas desmitajā vietā ar 29 punktiem 20 spēlēs, līdervienībai Londonas "Arsenal" zaudējot 21 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!