Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piešķīrusi liegumu futbola klubam Londonas "Chelsea" parakstīt līgumus ar jauniem spēlētājiem nākamo divu transfēru logu laikā.

FIFA atklājusi, ka Londonas klubs pārkāpis noteikumus 29 dažādu nepilngadīgu spēlētāju lietās. Francijas mājaslapa "Mediapart", balstoties uz "Football Leaks" dokumentiem, apgalvoja novembrī, ka 19 dažādi kluba parakstītie līgumi tiek jau izmeklēti trīs gadus. Veseli 14 no šiem līgumiem bija saistībā ar futbolistiem, kuri ir jaunāki par 18 gadiem.

"Chelsea" klubam, kuram tagad ir iespēja triju dienu laikā iesniegt apelāciju, piešķirts sods 600 000 Šveices franku vērtībā (528 650 eiro), kā arī dots 90 dienu periods, kurā jāsakārto esošā situācija.

Sodīta arī Anglijas Futbola asociācija (FA), kurai būs jāšķiras no 510 000 Šveices franku (449 326 eiro).

BBC ziņo, ka Burkinafaso izlases spēlētājs Bertrands Traore ir viens no futbolistiem, ar kuru tika panākta neatļauta vienošanās. Traore esot parakstījis savu pirmo profesionālo līgumu ar "Chelsea' 2013. gadā 18 gadu vecumā, bet netika reģistrēts līdz 2014. gada janvārim. Uzbrucējs esot aizvadījis 25 spēles dažādās Londona kluba komandās, neskatoties uz to, ka viņš vēl nebija reģistrēts FA.

"Chelsea" atzinusi arī, ka Traores mātei samaksāti gandrīz 178 tūkstoši eiro, kā arī nepilni 15 tūkstoši eiro viņas pārvaldītajam klubam "AJE Bobo-Dioulasso", lai tas nekavētu pāreju uz "Chelsea".

Traore jau kopš 2017. gada spēlē Francijas "Lyon", bet Chelsea lielās komandas rindās starp 2014. un 2017. gadu desmit spēlēs paguva izcelties ar diviem vārtiem.

Liegums, kuru klubs "nopelnījis" par nepilngadīgu ārzemju futbolistu reģistrāciju, noslēgsies 2020. gada janvārī, bet neliegs organizācijai papildināt tās sieviešu un futzāla komandu rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!