Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vairākas Vācijas futbola bundeslīgas vienības koronavīrusa "Covid-19" radītās dīkstāves laikā piekritušas algas samazinājumam, ziņo medijs BBC. Savukārt futbola kluba "1. FC Union Berlin" futbolisti no atalgojuma pagaidām atteikušies pilnībā.

Pirmie par šādu soli vienojās Menhengladbahas "Borussia" vienības futbolisti, kuri piekrituši atteikties no daļas atalgojuma. Viņu rīcībai pievienojās kluba treneri un direktors.

Klubs šādi rīkojās, lai izpalīdzētu Vācijas futbola līgu vienībās strādājošajiem cilvēkiem. Vācijas futbola industrija nodarbina apmēram 56 tūkstošus cilvēku, bet Vācijas futbola līgu vadība jau izteikusi minējumu, ka pandēmija varētu ietekmēt vairāku tūkstošu cilvēku darbvietas.

Līdzīgu lēmumu pieņēmusi Minhenes "Bayern" komanda, kuras spēlētāji un direktori saņems par 20% mazāku atalgojumu nekā paredzēts līgumā. "Bayern" zvaigzne Roberts Levandovskis savukārt ziedojis vienu miljonu eiro cīņā pret koronavīrusu.

Vēlāk saviem konkurentiem piebiedrojās Dortmundes "Borussia" futbolisti, ziņo laikraksts "Bild". Vienības pārstāvji atteikušies no nenosauktas daļas algu.

Savukārt šosezon bundeslīgā debitējusī "1. FC Union Berlin" vienība paziņojusi, ka tās spēlētāji un treneri pilnībā atteikušies no sava atalgojuma. Vienības pārstāvji komentēja, ka tā rīkojušies "ārkārtējas un sarežģītas situācijas dēļ". Nav zināms, uz cik ilgu laiku futbolisti apņēmušies atteikties no sev apsolītās samaksas.

Berlīnes kluba menedžeri un darbinieki piekrituši pāriet uz nepilnu darba laiku, kas arīdzan nozīmēs samazinātu algu.

Vācijas bundeslīgā spēles nav aizvadītas kopš 8. marta, bet piespiedu pārtraukums pagaidām izsludināts līdz 2. aprīlim. Šobrīd valstī ar koronavīrušu inficējušies 35470 cilvēki, bet bojā gājuši 186 Vācijas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!