Foto: Latvijas Futbola federācija
Koronovīruss Covid-19 skāris arī Latvijas U-17 sieviešu futbola izlasi, kurā pirms Eiriopas čempionāta kvalifikācijas spēlēm veiktas izmaiņas.

Latvijas U-17 izlases futbolistes piektdien izlido uz 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīru Turcijā, pirms kura komandas sastāvā notikušas desmit spēlētāju izmaiņas.

Izmaiņas veiktas pēc tam, kad iepriekš treniņnometnes ievadā komandas sastāvā un treneru korpusā fiksētas divas saslimšanas ar Covid-19, kā rezultātā, atbilstoši valstī noteiktajai kārtībai, visas nevakcinētās personas atzītas par kontaktpersonām un pašlaik atrodas pašizolācijā.

"Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka pateicību klubiem, spēlētājām un viņu vecākiem par atsaucību, šajā sarežģītajā situācijā palīdzot nokomplektēt valstsvienības sastāvu, lai dalība turnīrā būtu iespējama," teikts LFF paziņojumā.

Turnīrā Latvijas izlase 3. oktobrī plkst. 18:00 tiksies ar Rumāniju, bet 6. oktobrī plkst. 18:00 – ar Turciju.

Sacensības vienlaikus notiks gan pēc formāta, kāds ir UEFA Nāciju līgā, spēcīgākajām komandām spēlējot A līgā, bet rangā zemāk esošajām - B līgā, gan kā kvalifikācija 2022. gada finālturnīram. Latvijas izlase sacentīsies B līgas 5. apakšgrupā. Grupas uzvarētāja un labākā no otrās pozīcijas ieguvējām kvalificēsies spēcīgākajai jeb A līgai, no kuras būs iespēja izcīnīt vietu finālturnīrā. Kvalifikācijas otrā kārta tiks aizvadīta 2022. gada pavasarī. WU-17 izlasēm finālturnīrs ar astoņu komandu dalību nākamajā maijā notiks Bosnijā un Hercegovinā.

Nepilnas nedēļas laikā tā ir otrā reize, kad Covid-19 dēļ cieš kāda no Latvijas futbola komandām. Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas U-17 puišu izlasē atklāja vairākus Covid-19 saslimšanas gadījumus, dēļ kā komanda bija spiesta izstāties no Jelgavā notikušā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!