Foto: F64

Latvijas čempionu futbolā Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs jau pēc pirmās spēles pie komandas stūres zinājis, ka viņa vadītā komanda var izcīnīt titulu.

Kā ziņots, svētdien "Daugavas" komanda izcīnīja pirmo čempiontitulu vēsturē, priekšpēdējās, 35.kārtas spēlē ar rezultātu 3:1 (2:0) pieveicot "Gulbeni".

Tabanovs pie "Daugavas" komandas stūres stājās maija sākumā, kad vienība atradās kopvērtējuma trešajā vietā.

Pēc čempionu titula izcīnīšanas treneris pastāstīja, ka sezonas gaitā pat nevar izdalīt brīdi, kuru nosaukt par grūtāko. Visas spēles bijušas saspringtas un tām bijis jākoncentrējas pilnībā.

"Kad pilnībā sapratām, ka būsim čempioni? Manuprāt, tas bija šodienas spēles 90.minūtē, kad tika paziņots kompensācijas laika ilgums. Tad sapratu, ka titulu mums neviens vairs neatņems," sacīja Tabanovs.

Moldāvu speciālists arī pauda pārliecību, ka čempionāta pēdējās kārtas spēlē savā laukumā pret "Ventspili" komanda dosies ar 100% atdevi.

"Komandai motivācija būs līdz pēdējās spēles beigu svilpei. Mēs esam profesionāļi," pastāstīja treneris.

Tāpat Tabanovs uzsvēra, ka pēdējā spēlē laukumā nedosies otrais sastāvs, jo tāda komandai nemaz nav. Visi 18 sastāvā esošie futbolisti esot vienlīdzīgi un komandai nozīmīgi.

Jauno čempionu kapteinis Mihails Ziziļevs pēc mača pateicās līdzjutējiem par atbalstu un atklāja, ka viņam ir grūti izrādīt emocijas, jo tās ļoti daudz atstātas uz laukuma.

Ziziļevs atklāja, ka treneru maiņa sezonas gaitā nebija nekas neparasts, taču, viņaprāt komanda būtu atguvusies arī bez šāda radikāla soļa.

"Arī pēc 1:6 zaudējuma "Jūrmalai" ticēju komandai. Sekoja treneru maiņa un tagad redzam, ka tas bija pareizs solis," pauda Ziziļevs.

Kā ziņots, sezonu "Daugavas" komanda sāka krievu speciālista Ravila Sabitova vadībā.

Uz jautājumu par skandalozā Oļega Gavrilova statusu komandā ne treneris, ne kapteinis nesniedza tiešu atbildi, vien sakot, ka viņš ir futbola entuziasts, tādēļ arī atrodas kopā ar komandu.

2009.gadā toreizējais Daugavpils "Dinaburg" treneris Tamazs Pertija un prezidents Gavrilovs no Latvijas futbola dzīves tika diskvalificēti uz mūžu saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu. Pertija vēlāk tika reanimēts, tomēr Gavrilova sods joprojām ir spēkā, bet viņš bieži manīts komandas tuvumā.

"Daugavas" pretinieku "Gulbenes" treneris Mihails Koņevs pēc mača izteicās, ka viņa vadītajai komandai lielākā cīņa vēl priekšā, jo klubam izvirzīts uzdevums saglabā vietu virslīgā. Šī spēle arī parādījusi komandas vājās puses - darbību vidējā līnijā un aizsardzībā.

"Gulbenes" liktenis izšķirsies pēdējā mačā, kad tai obligāti būs jāuzvar Rīgas "Daugava".

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj. Šo vietu ieņems pirmās līgas vienība "Ilūkste".

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!