Foto: Publicitātes foto

"Daugavpils" un "Liepāja" svētdien Daugavpilī "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa pēdējā, devītajā kārtā spēlēja bezvārtu neizšķirti.

Tuvojoties mača beigām, daugavpiliešiem izdevās izveidot uzbrukumu tuvāk "Liepājas" vārtiem, taču precīzs sitiens tam nesekoja. Savukārt pamatlaika pēdējā minūtē pie vārtu gūšanas iespējas tika liepājnieki, taču Rūdolfa Ziemeļa izpildītais brīvsitiens netika izmantots un bumba lidoja garām mājinieku vārtiem, spēlei noslēdzoties 0:0.

Iepriekšējā sezonā šo komandu savstarpējās četras spēles visas noslēdzās ar vienu vārtu starpību, pirmajās trīs uzvarot kurzemniekiem, bet ceturtajā - latgaliešiem.

Svētdien vēl "Jelgava" savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja debitanti "Grobiņa"/LFS. Mājinieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 12 minūtēm, kad vārtus guva Džozefs Oloko Ede, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā neizšķirtu panāca Markuss Kruglaužs.

Otrajā puslaikā nedaudz vairāk kā 20 minūtes līdz pamatlaika beigām pārsvaru "Jelgavai" atjaunoja pirmo vārtu autors Ede, kurš no pretinieku soda laukuma pēc Ralfa Šitjakova piespēles pārspēja viesu vārtsargu.

Pamatlaika izskaņā Grobiņas vienībai izdevās vēlreiz izlīdzināt rezultātu, taču pēc VAR iesaistes gūtie vārti netika ieskaitīti.

Piektdien devītā kārta sākās ar dueli, kurā "Auda" viesos ar 3:1 uzvarēja "Metta" komandu. Sestdien Rīgas derbijā RFS viesos ar 2:1 pārspēja "Riga" komandu un "Valmiera" izbraukumā ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmo vietu ar 22 punktiem deviņās spēlēs ieņem RFS, kurai ar 18 punktiem seko "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās cīņās ir "Valmiera", kurai seko ar 15 punktiem seko "Daugavpils" un "Auda" ar 14 punktiem, bet 13 punktus guvusi "Tukums 2000"/"Telms". Septīto vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Grobiņa"/LFS, septiņus punktus guvusi "Metta" un "Liepāja", bet piecus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!