Foto: AP/Scanpix

Pirmajā testēšanas reizē inficēšanās ar jauno koronavīrusu noteikta desmit personām, starp kurām ir arī Vācijas bundeslīgas komandu spēlētāji, vēsta Vācijas Futbola līga (DFL).

Pirmdien, 4. maijā, tika veikti pirmie jaunā koronavīrusa testi, kas ir daļa no plāna, lai pēc iespējas ātrāk stadionos varētu redzēt bundeslīgas mačus.

Kopumā pārbaudes veiktas 1724 cilvēkiem, no kuriem desmit konstatēta saslimšana ar jauno koronavīrusu. Starp šīm personām ir spēlētāji, treneri, kā arī fizioterapeiti. Visi inficētie jau ir nošķirti no savām komandām un ievietoti karantīnā.

Šonedēļ DFL paredzējusi veikt vēl vienu testu sēriju, kurā tiks pārbaudīti abu vadošo bundeslīgu spēlētāji un apkalpojošais personāls. Ar šādu pieeju DFL cer paātrināt valdības lēmumu par bundeslīgas sezonas atsākšanu.

DFL jau iepriekš piekrita valdības aicinājumam aizvadīt sagatavošanās ciklu karantīnas apstākļos.

Pirmdien Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers pauda cerību, ka bundeslīgas dueļi varētu atsākties jau maija otrajā pusē.

Pirmos individuālos treniņus šonedēļ aizvadīs arī Spānijas un Itālijas futbola klubi. 11. maijā grupu treniņi būs atļauti Spānijas komandām, bet nedēļu vēlāk to drīkstēs darīt arī Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!