Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dienvidamerikas prestižākā klubu turnīra "Copa Libertadores" čempione Riodežaneiro "Flamengo" otrdien kļuva par pirmo Katarā notiekošā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu pasaules kausa finālisti.

Brazīlijas vienība pusfinālā ar 3:1 (0:1) pārspēja Saūda Arābijas komandu "Al-Hilal".

Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas uzvarētāju "Al-Hilal" vadībā izvirzīja Salems Al-Dvasāri, kurš 18.minūtē sita no aptuveni 11 metriem, bumbai ar rikošetu ielidojot vārtos. "Flamengo" rezultātu izlīdzināja otrā puslaika sākumā, 49.minūtē, kad pilnīgi viens pretī vārtiem nonāca Džordžians de Arraskeata, kurš panāca 1:1.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 12 minūtes, Brunu Enrīki pēc centrējuma soda laukumā ar galvu ieraidīja bumbu mērķi un izvirzīja vadībā "Flamengo" vienību. Četras minūtes vēlāk pēc piespēles gar "Al-Hilal" vārtiem, Ali Albulajhi ieraidīja bumbu savā cietoksnī, panākot 3:1 "Flamengo" labā.

Trešdien otrā pusfinālā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Liverpool" mēros spēkus ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) čempioni "Monterrey" no Meksikas.

"Al-Hilal" ceturtdaļfinālā ar 1:0 tika galā ar Tunisas "Esperance" no Tunisijas, kas ir Āfrikas Čempionu līgas uzvarētāja. Tunisieši mačā par piekto vietu turnīrā ar 6:2 (4:1) sagrāva mājinieci "Al-Sadd".

Pasaules klubu kausā piedalās FIFA konfederāciju kontinentu prestižāko turnīru čempiones, kā arī rīkotājvalsts čempionāta uzvarētāja.

Iepriekšējos trīs gadus turnīrā uzvarēja Spānijas klubs Madrides "Real".

FIFA Klubu pasaules kauss norisinās katru gadu un tajā piedalās septiņas vienības. Pēc diviem gadiem Klubu pasaules kauss tiks paplašināts līdz 24 komandām un tas norisināsies vasarā, nevis decembrī, kā tas bijis iepriekšējos gados.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000.gada. Līdz šim turnīri norisinājušies Āzija, Āfrikā un Dienvidamerikā. 2001.gadā kausa izcīņu bija ieplānots aizvadīt Spānijā, taču dažādu iemeslu dēļ turnīrs tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!