Foto: Kadrs no video

Latvijas "Tonybet Virslīgas" futbola čempionāta spēlē ceturtdien Dienvidkurzemes derbijā turnīra jaunpienācēja "Grobiņa"/LFS negaidīti pārspēja "Liepāju", tomēr pēc mača netrūka diskusiju par to, vai tiesneši svarīgā momentā pieņēma pareizo lēmumu.

Kad "Grobiņas" futbolisti bija vadībā ar rezultātu 2:1, otrā puslaika otrajā daļā strīdīgā epizodē pēc VAR iesaistes "Liepājai" netika piešķirts 11 metru soda sitiens. Liepājas komandas futbolisti iespēlēja bumbu soda laukumā, kur sākās cīņa par to. Epizode noslēdzās ar to, ka Maksims Fjodorovs soda laukumā nogāza Daņilu Patijčuku. Tiesneša Edgara Maļceva svilpe klusēja, un arī pēc video atkārtojuma izvērtēšanas viņš savu lēmumu nemainīja.

Brīdi vēlāk Deivids Dobrecovs ātrā uzbrukumā panāca divu vārtu pārsvaru Grobiņas komandai, un tie izrādījās uzvaru nesošie vārti.

"Godīgi sakot, man izskatījās, ka tur bija jābūt soda sitienam. Mēs desmit reizes skatījāmies, ka viņš (Patijčuks) bija pirmais pie bumbas, Fjodorovs viņam iesita. Ja tiesnesis gribētu, viņš iedotu soda sitienu. Viņš negribēja. Tāpēc jautājumi būtu jāuzdod viņam. Viņš aizgāja paskatīties VAR un neiedeva. Rezultāts mums bija 1:2, tāpēc nevaru teikt, ka mums tas visu sabojāja. Mēs centāmies, viņi aizskrēja pretuzbrukumā un guva trešos vārtus. Mēs guvām vārtus, spēles galotnē bija intriga," pēc mača preses konferencē teica "Liepāja" galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Grobiņas"/LFS galvenais treneris Viktors Dobrecovs atzina, ka viņam sākotnēji arī izskatījās, ka tur būtu jāpiešķir 11 metru soda sitiens, tomēr tad viņš atcerējās interesantu faktu no tiesnešu semināriem.

"Mēs planšetē skatījāmies, un es teicu, ka būs "pendele", bet tad es atcerējos tiesnešu lekcijas. Ja uzbrucējs bāž kāju, kad nekontrolē bumbu, un viņam iesit, tad sods ir uz otru pusi. Patijčuks lika kāju, bet viņš nekontrolēja bumbu. Bumba bija kaut kur, un viņā ietriecās. (Ceturtais tiesnesis) Artis Ķēniņš pateica: "Viktor, tev ir taisnība, "pendeles" tur nebūs," situāciju apstāstīja Dobrecovs. "Gala lēmumu pieņem galvenais tiesnesis, un, paldies Dievam, viņš pieņēma pareizo."

"Grobiņas"/LFS panākumu tik principiālā derbijā novērtēja vietējie līdzjutēji. Komanda priecājās par gūto panākumu, un sajūsmu neslēpa arī līdzjutēji, kuri izskrēja laukumā svinēt kopā ar futbolistiem. Mačs risinājās stadiona "Daugava" rezerves laukums, kurā sapulcējās 932 skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!