Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases futbolisti Kaspars Dubra un Andrejs Cigaņiks sestdien Ukrainas premjerlīgas sezonu atsāks ar savstarpēju dueli.

Jau ziņots, ka Ukrainas futbola premjerlīgas sezona varētu atsākties maija beigās, lemts turnīra rīkotāju, klubu pārstāvju un Ukrainas Futbola asociācijas (UAF) sanāksmē.

Otrdien UAF paziņoja, ka marta vidū pārtrauktā sezona atsāksies jau šo sestdien. Turnīra kalendārs vēsta, ka vienā no mačiem laukumā dosies Dubras pārstāvētā "Oleksandriya" un Luhanskas "Zorja", kurā meistarību slīpē Cigaņiks.

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlikušas deviņas spēļu kārtas. Līgas mājaslapā arī vēstīts, ka spēles laikā arēnā varēs atrasties ne vairāk kā 200 cilvēki, tādējādi arī Ukrainā faniem nebūs iespēja atbalstīt savus elkus.

Tāpat spēlētājiem pirms katra dueļa tiks nomērīta ķermeņa temperatūra. Kopumā Ukrainā saslimšana ar koronavīrusu konstatēta vairāk nekā 21 500 cilvēkiem.

Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 59 punktiem 23 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 46 punktiem seko Latvijas izlases pussarga Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zorja", bet aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā "Oleksandriya" ar 40 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas kausa izcīņā, kur nākamās spēles bija paredzētas aprīļa vidū, Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!