Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piektdien pierādījumu trūkuma dēļ atcēla Argentīnas zvaigznes Lionela Mesi četru spēļu diskvalifikāciju no nacionālās valstsvienības, ko viņš bija saņēmis par līnijtiesneša apvainošanu.

Marta beigās Mesi 2018. gada Pasaules kausa Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas spēlē pret Čīli ar rupjiem vārdiem apvainoja spēles galvenā tiesneša palīgu. Ātri vien viņš saņēma bargu diskvalifikāciju un pirmo no tās spēlēm jau ir izcietis.

Tomēr tagad FIFA apelācijas komiteja lēmumu atcēlusi. "Kaut FIFA apelācijas komiteja Lionela Mesi rīcību uzskata par nepieņemamu, secināts, ka pieejami pierādījumi ir nepietiekami," pausts paziņojumā.

Diskvalifikācijas dēļ nespēlējot Mesi, Argentīnas izlase 29. martā ar 0:2 piekāpās Bolīvijai un zaudēja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules ranga līderpozīciju. Pēc tam no amata tika atlaists izlases galvenais treneris Edgardo Bausa.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Argentīna 14 spēlēs izcīnījusi 22 punktus, kas Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīra kopvērtējumā pašlaik dod tikai piekto vietu.

Sacensībās desmit izlases savā starpā aizvada divu apļu turnīru, labākajām četrām kvalificējoties finālturnīram, kamēr piektajai būs jāaizvada "play-off" mači. Četras kārtas pirms atlases cikla beigām Argentīna no otrās pozīcijas atpaliek tikai par diviem punktiem.

Pasaules kausa izcīņa 2018. gadā norisināsies Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!