Foto: EPA/LETA
Kārtējais skandāls skāris Starptautisko futbola federāciju asociāciju (FIFA), kuras viens no pārstāvjiem tiek turēts aizdomās korupcijā un naudas atmazgāšanā.

Interesantākais, ka korupcijas un naudas atmazgāšanas ēna krīt pār vienas no nozīmīgākajām, FIFA audita un finanšu revīzijas komitejas pārstāvjiem Kanoveru Vatsonu, kurš ir arī Karību jūru salu futbola savienības viceprezidents. Pats Vatsons izvirzītās apsūdzības noliedz un neatzīst sevi par vainīgu.

Vatsons pagājušajā nedēļā aizturēts Kaimanu salās, un viņam izvirzītas apsūdzības "Kaimanu salu antikorupcijas likuma pārkāpumos" un "interešu konfliktā". Pēc drošības naudas iemaksāšanas Vatsons atbrīvots, bet izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Līdzīgi kā citos gadījumos, FIFA ātri reaģējusi un uz laiku apturējusi Vatsona darbību organizācijā, lai negrautu tās reputāciju. "Izmeklēšanā lietā turpinās. Atbildīgās komitejas priekšsēdētājs nolēmis uz laiku apturēt Kanovera Vatsona darbību," teikts FIFA paziņojumā. FIFA gan norāda, ka izmeklēšanā pagaidām nav noskaidrota Vatsona saistība ar iespējamiem pārkāpumiem futbola jomā un darbībā FIFA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!