Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas biedrs Čaks Bleizers 2013.gadā tiesā ASV, Ņujorkā, detalizēti izstāstījis, kā ņēmis kukuļus un atmazgājis naudu, atsaucoties uz tiesas publiskotajiem materiāliem, vēsta BBC.

Viņš norādījis, ka viņš un citi FIFA izpildkomitejas biedri ņēmuši kukuļus pretī sniedzot Dienvidāfrikai iespēju 2010.gadā rīkot FIFA Pasaules kausu.

Vēstīts, ka, izmeklējot FIFA korupcijas skandālu, ASV ir uzsākta plaša mēroga krimināllieta, kas novedusi pie FIFA prezidenta Zepa Blatera atkāpšanās.

Tāpat ziņots, ka ASV prokuratūra un ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FBI), izmeklējot FIFA korupcijas skandālu, pārbauda arī organizācijas līdera Blatera saistību ar visu notiekošo.

Blaters otrdienas vakarā tikai dažas dienas pēc kārtējās pārvēlēšanas FIFA prezidenta amatā paziņoja, ka atkāpjas no amata. Kā zināms, pagājušajā nedēļā Cīrihē pirms FIFA kongresa tika Šveices varas iestādes pēc ASV prokuratūras prasības aizturēja vairākas FIFA augsta ranga amatpersonas, kuras tur aizdomās par korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!