Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadība šomēnes lems, vai futbola maču papildlaikā komandām atļaut veikt ceturto spēlētāju maiņu.

Ja ideja nonāks līdz Starptautiskās Futbola asociācijas padomes (IFAB) sēdei 28.februārī Ziemeļīrijā un tā tiks atbalstīta, izmaiņas var stāties spēkā no jūlija.

Ceturtā spēlētāju maiņa paredzēta, lai palīdzētu komandām aizvietot nogurušos un savainotos spēlētājus mača papildu 30 minūtēs. Šo ideju atbalstīja arī Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs, kurš pērn savu komandu aizveda līdz Pasaules kausam.

Šis ir svarīgākais jautājums, kas jāpieņem IFAB, jo pēc tā tiks diskutēts arī par video atkārtojumu ieviešanu futbolā. Ar šo ideju pērn jūnijā klajā nāca pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters.

Februāra kongresa dienas kārtībā ir iekļauta arī "trīskāršā soda" izvērtēšana un iespējama samazināšana. Par "trīskāršo sodu" uzskata brīdi, kad pēc futbolista pārkāpuma soda laukumā tiek piešķirts 11 metru soda sitiens, sarkanā kartīte un spēļu diskvalifikācija.

Vēl kongresā apspriedīs ASV Futbola federācijas ideju par spēles laika pulksteņa piešķiršanu ceturtajam tiesnesim, lai pēcāk precīzāk tiktu noteikts iespējamais mača kompensācijas laiks.

IFAB sastāvā ir četru Lielbritānijas futbola asociāciju delegāti, kā arī FIFA pārstāvji. Šī organizācija ir atbildīga par sporta veida noteikumiem, uzklausot arī ekspertu viedokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!