Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) uzsākusi izmeklēšanu lietā par šonedēļ notikušajām skandalozajām pārbaudes spēlēm Latvija-Bolīvija un Igaunija-Bulgārija, informē BBC.

Kā zināms, tiesneši piešķīra trīs 11 metru soda sitienus Latvijas - Bolīvijas mačā (pirmo Māris Verpakovskis realizēja ar atkārtotu sitienu) un četrus - Igaunijas - Bulgārijas mačā. Visas "pendeles" tika realizētes, Latvija mačā uzvarēja ar 2:1, bet igauņi un bulgāri cīnījās neizšķirti 2:2.

Pēc notikušā pirmie aizdomas par spēļu aizdomīgumu publiski pauda Igaunijas pārstāvji, bet piektdien materiālus uz FIFA un UEFA nosūtīja arī Latvijas puse. Tagad kāda FIFA amatpersona apliecinājusi, ka uzsākta izmeklēšana šajā lietā.

Aizdomas rosināja arī tiesnešu uzvedība, jo oficiāli netika parādīti nekādi viņu personu apliecinoši dokumenti. Vēlāk noskaidrojās, ka tiesneši bijuši no Ungārijas un viņiem nav bijušas atbilstošas kvalifikācijas.

Tikmēr pēc Ungārijas tiesnešu komisijas vadītāja Lāslo Vāgnera teiktā, visticamāk, noskaidrotas personas, kuras tiesājušas abus mačus. Sākotnēji abu spēļu protokolos kā galvenais tiesnesis minēts bija Kristians Selmeči, lai gan LFF preses sekretārs droši apgalvoja, ka Latvijas spēles galvenais tiesnesis nebija galvenais igauņu mačā.

Pēc Vāgnera teiktā, Igaunijas spēlē galvenais tiesnesis bijis Koloss Lengjels, līdz ar to Latvijas spēli tiesājis ir Selmeči. Abi šie tiesneši, kā arī viņu asistenti atstādināti no pienākumu pildīšanas un viņiem draud vēl arī citi sodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!