Foto: F64

Latvijas "Synottip Virslīgas" klubs "Jelgava" pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma RFS komandai pieņēmu lēmumu atbrīvot no amata Krievijas futbola speciālistu Raviļu Sabitovu, vēsta kluba preses dienests.

Sabitova vadībā "Jelgavas" piedzīvoja sešus zaudējumus desmit "SynotTip Virslīgas" spēlēs, ieņemot sesto vietu turnīra tabulā un par astoņiem punktiem atpaliekot no piektajā vietā esošās "Riga FC" vienības. Kluba vadība uzskatīja, ka pirmajā daļā parādīts neapmierinošs sniegums un tika pieņemts lēmums lauzt līgumattiecības ar galveno treneri.

Tagad virslīgas čempionātā ir 18 dienu pauze, kuras laikā komandai tiks dotas dažas brīvdienas, bet pēc tam sāksies gatavošanās 15. jūnijā paredzētai čempionāta spēlei pret "Riga". Tuvākajās dienās ar komandu strādās esošais treneru štābs Dāvis Caune, Sergejs Diguļovs un Mihails Miholaps, bet paralēli kluba vadībai meklēs jauno galveno treneri.

Sabitovs "Jelgavas" komandas galvenā trenera amatā stājās pagājušā gada 28. augustā. 2017. gada sezonas beigu daļā krievu trenera vadībā jelgavnieki spēja izcīnīt trīs skaistas uzvaras pār "Liepāju/Mogo", Jūrmalas "Spartaku" un RFS, kā arī dramatiskā ceturtdaļfināla mačā izstājās no Latvijas kausa izcīņas. Sezonas izskaņā Sabitovs tika atzīts par mēneša labāko treneri visā līgā.

Sabitovs ir otrais atlaistais treneris "Synottip Virslīgā" pāris dienu laikā, jo 25. maijā "Riga FC" atlaida maķedonieti Goce Sedloski, kā arī viņa palīgu Aleksandaru Vlaho.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!