RFS trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 12. kārtas pēdējā spēlē savā laukumā svinēja uzvaru, turnīra tabulas galvgalī panākot "Valmieras" komandu.

RFS pieveica "Metta" vienību ar rezultātu 3:1 (2:0).

Piecu minūšu laikā mājinieki panāca 2:0 pārsvaru. Abas reizes briesmās "Metta" vārti bija pēc uzbrukumiem no labās puses.

Spēles 12. minūtē pēc stūra sitiena no labās puses un bumbas rikošeta pirmais pie vārtu tālā staba bija Andrejs Iličs, kurš no gaisa raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī – 1:0.

Piecas minūtes vēlāk viesu vārtsargu Alvi Sorokinu ar sitienu no soda laukuma pārspēja Kevins Frīzenbihlers – 2:0. Frīzenbihlers ar lielisku tālsitienu ārpus soda laukuma 51. minūtē arī panāca 3:0, ar kreiso kāju raidot bumbu vārtu kreisajā pusē zem pārliktņa.

Savukārt 56. minūtē Bruno Melnis intrigu atjaunoja, pretuzbrukumā bumbu raidot vārtu labajā apakšējā stūrī – 3:1.

RFS komanda pirms trešdienas cīņas bija svinējusi četras uzvaras pēc kārtas, savukārt "Metta" vienībai pēdējās sešās cīņās zaudējumi bija mijušies ar uzvarām. Iepriekšējā mačā "Metta" ar 3:2 izrāva uzvaru pret Tukuma futbolistiem, pateicoties pamatlaika beigās Lūkasa Vapnes realizētajam 11 metru soda sitienam.

Pirmajā aplī abas komandas pirmajās desmit minūtēs katra guva pa vārtiem un cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Iepriekšējā mačā sarkano kartīti saņēmušais "Metta" aizsargs Kārlis Vilnis trešdien nevarēja doties laukumā.

Pirmdien kārtas pirmajā spēlē "Valmiera" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Daugavpili" un svinēja astoto panākumu pēc kārtas. Otrdien "Tukums 2000"/"Telms" futbolisti ar rezultātu 2:1 pārspēja "Audas" komandu un pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, savukārt piecu zaudējumu sērija aprāvās pastarītei Jūrmalas "Spartaks", kas viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar "Liepāju", bet trīs neveiksmju joslu apturēja "Riga", kas Salaspilī ar 4:1 bija pārāka pār "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 29 punktiem 12 spēlēs atrodas "Valmiera" un RFS, bet 26 punkti ir "Liepājai". Aiz pirmā trijnieka ir "Riga" ar 22 punktiem 12 cīņās. Piektajā vietā ar 18 punktiem 11 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem 12 mačos ierindojas "Daugavpils". 12 punkti 12 dueļos ir "Metta", septiņus punktus 11 cīņās sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", trīs 12 spēlēs – "Super Nova", bet divus punktus 11 mačos – Jūrmalas "Spartaks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!