Par trešo Latvijas treneri, kurš ieguvis prestižo futbola trenera licenci PRO, kļuvis Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova asistents Igors Kļosovs, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).
Kļosovs pirms gada pieņēma Krievijas Futbola savienības ielūgumu iziet kursus Futbola nozares speciālistu apmācības centrā Maskavā un pēc kopumā piecu nedēļu kursiem šā gada laikā sekmīgi aizstāvēja diplomdarbu.

"Svarīgākais šajos kursos bija parādīt savas profesionālās zināšanas stratēģiskajā jomā futbolā," stāsta Kļosovs, tikko atgriezies pēc pēdējām trīs pavadītajām nedēļām Maskavā.

"Mūs ne tik daudz apmācīja, kā iesaistīja diskusijās par dažādām tēmām - tās bija diskusijas ar augsta līmeņa futbola speciālistiem par to, kurās jomās attīstās un attīstīsies futbols," norāda Kļosovs.

PRO licences derīguma termiņš ir trīs gadi. Šogad šo licenci atjaunoja arī Latvijas Nacionālās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Pēc trim gadiem Starkovs ar Kļosovu atjaunot licenci dosies kopā.

"Personīgi man tas ir liels sasniegums - tas tomēr ir augstākais trenera kā speciālista novērtējums pasaulē," atzīst Kļosovs, piebilstot, ka šī licence ļaus radoši komunicēt ar pasaules labākajiem speciālistiem. "PRO licences turētāji ir kā atsevišķa treneru kasta," saka Kļosovs.

Krievijas Futbola federācija UEFA PRO treneru licences izdod kopš 2005.gada. Toreiz, pirmajā gadā Maskavā licenci ieguva Starkovs. Katra futbola konfederācija pasaulē izdod savas PRO licences. PRO licence - tā ir kā augstākā starptautiskās sertifikācijas norma.

Kļosovs futbolistus trenē jau kopš 1997.gada. Iepriekš strādājis par sporta direktoru, menedžeri futbolā.

No 2009.gada UEFA starptautiskajās klubu spēlēs un darbā ar valstu izlasēm, tajā skaitā arī ar jauniešu izlasēm, galvenajiem treneriem jābūt derīgai UEFA PRO licencei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!