Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes funkcijas un uzraudzību pār federācijas administratīvajiem procesiem varētu pārņemt Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA), portāla "Delfi" rīcībā esošā vēstulē LFF biedrus brīdinājis futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

LFF ceturtdien, 12. decembrī, aizvadīs jau ceturto šī gada ārkārtas kongresu, kurā notiks balsojums par LFF statūtu jaunās redakcijas apstiprināšanu.

Federācijas jauno statūtu izveides process bijis ilgstošs un dažādām diskusijām bagāts, bet kopš vasaras centrālu lomu to formulēšanā ieņem Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) un FIFA, kas esošajā situācijā, kad LFF darbojas bez prezidenta, daudzus no statūtu jaunievedumiem piedāvā ne tikai kā rekomendējošus, bet arī kā vitāli nepieciešamus un neapstrīdamus.

Pirms gaidāmā kongresa Pukinsks federācijas biedriem izsūtījis vēstuli, kurā ģenerālsekretārs apgalvo, ka federācija 7. novembrī saņēmusi FIFA un UEFA kopīgi sagatavotas norādes, kurās organizācijas noteikušas 15. decembri kā gala termiņu ieilgušajam statūtu apstiprināšanas procesam.

"Gadījumā, ja LFF neievēros šo termiņu, pastāv iespēja, ka FIFA nozīmēs uzraudzības vai normalizācijas komiteju, savukārt UEFA – uzraudzības komiteju," vēstulē raksta Pukinsks. "Normalizācijas komiteja nozīmē – pilnīga FIFA vadība valdes līmenī un uzraudzība pār administratīvajiem procesiem."

Funkcionārs arīdzan uzsvēra, ka ņēmis vērā 19. novembrī aizvadītu tikšanos ar LFF biedriem, kuru ierosinājumi par statūtiem rakstveidā iesniegti FIFA un UEFA vadībai izvērtēšanai.

"Apstiprinot statūtus, LFF administrācijai būs iespēja starptautiski aizstāvēt šogad realizētos projektus, tajā skaitā klubu atbalsta programmas, mazinot pašlaik mums aktuālos izaicinājumus finanšu gada noslēgumā. Statūtu jautājumā esam vienojušies, ka turpināsim dialogu un esošo statūtu pilnveidošanu pēc tam, kad šī versija tiks apstiprināta par pamatu," izteicās Pukinsks.

Jau ziņots, ka LFF nonākusi pie ierobežotas rocības, kas organizācijai, piemēram, liedzis sarīkot ikgadējo Gada laureātu balli.

Rakstītā noslēgumā biedriem ieteikts balsot par statūtu pieņemšanu gaidāmajā ārkārtas kongresā, to izmaiņas solot skaidrot 12. decembrī notiekošajā kongresā.

"Saturiskās izmaiņas skaidrošu kongresa laikā, taču šobrīd no savas puses aicinu ņemt dalību kongresā, balsojot par statūtu projekta apstiprināšanu," iesaka ģenerālsekretārs.

Šī gada 17. oktobrī LFF biedri ārkārtas kongresā lēma par līdzšinējā prezidenta Kaspara Gorkša atstādināšanu no amata, bet kopš 17. jūlija organizācija bijusi bez ģenerālsekretāra. Edgars Pukinsks, pateicoties valdes lēmumam, 22. oktobrī atgriezās ģenerālsekretāra amatā, bet 30. oktobrī Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (UR) apstiprināja viņu kā LFF pārstāvēt tiesīgu personu ar paraksta tiesībām.

Nākamā gada aprīlī plānotas LFF prezidenta vēlēšanas. Līdz tam laikam starp Pukinska darba noteiktajām prioritātēm bija arīdzan apstiprināt statūtus un organizēt ārkārtas kongresu šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!