Foto: Kristiāns Putniņš

RFS un "Auda" duelis svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtā noslēdzās neizšķirti.

Noslēdzoties jau pirmajam puslaikam bez gūtiem vārtiem, otrajā vairāk uzbruka laukuma saimnieki, taču "Auda" vārtos pārliecinoši spēlēja Fabriss Ondoā, atvairot visus viņa virzienā raidītos sitienus.

Kompensācijas laikā abas komandas mēģināja veidot uzbrukumus, taču pienācīgas vārtu gūšanas iespējas neizdevās.

RFS pirms uzvaras pār "Metta" 21.kārtas mačā pēcspēles sitienos cieta zaudējumu divu maču summā cīņā pret Hlesinku HJK UEFA Konferences līgas duelī, kā arī pa vidu abām cīņām Latvijas kausa mačā ar 4:0 sagrāva "Spartaku".

"Auda" pēc trim uzvarām Latvijas čempionātā un 2:1 panākuma pār "Daugavpili" Latvijas kausā cieta zaudējumu draudzības spēlē ar 1:2 pret Kipras "Paphos", bet pirms cīņas pret RFS Latvijas čempionātā atgriezās uz uzvaru takas ar 3:0 panākumu pār Tukuma vienību.

Šosezon pirmajā spēlē vārti netika gūti, bet otrajā ar 1:0 uzvarēja RFS.

Šodien vēl tiks aizvadīta viena 22. kārtas spēle, kurā plkst.20 "Riga" "Skonto" stadionā laukuma saimnieku lomā spēkosies ar Jūrmalas "Spartaku".

22.kārtas pirmajā mačā sestdien "Super Nova" svinēja kluba vēsturē pirmo panākumu virslīgā, ar 2:1 savā laukumā pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, bet šodien "Valmiera" ar 6:1 sagrāva "Metta".

Pēdējā šīs kārtas spēle, kurā jātiekas "Liepājas" un "Daugavpils" komandām, tika pārcelta uz 4.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 22 spēlēm ar 56 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 49 punktiem 22 cīņās ieņem otro vietu, bet trešā ar 44 punktiem 21 mačā ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 22 spēlēs "Auda" ir 37 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti 21 mačā, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 22 dueļos. 14 punkti 20 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 22 mačos ir "Metta", kamēr astoņi punkti 22 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!