Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola virslīgas čempionāta dalībnieku sanāksmē visi desmit klubi vienbalsīgi pieņēmuši Latvijas Futbola federācijas (LFF) uzaicinājumu iestāties nodibinātajā biedrībā "Latvijas Futbola virslīga", kas turpmāk nodarbosies ar čempionāta organizatoriskajiem jautājumiem kā pilntiesīga juridiska organizācija, vēsta LFF.

Šādi LFF vēlējās panākt, lai jaunajā sezonā ar virslīgas čempionāta organizatoriskajiem jautājumiem nodarbotos paši klubi.

Tāpat sanāksmes laikā ar balsu vairākumu atkārtoti tika pieņemta 2012.gada virslīgas čempionāta izspēles kārtība, kas paredz regulārā čempionāta desmit komandu sacensību četros riņķos.

Jau iepriekš ziņots, ka jauno Latvijas futbola sezonu plānots uzsākt 17.martā ar Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēm, savukārt nedēļu vēlāk - 24. un 25.martā - paredzētas virslīgas čempionāta pirmās kārtas spēles.

Nākamajā otrdienā, 24.janvārī, virslīgas klubi tiksies ar LFF Sacensību organizatoru komiteju, kurā tiks sastādīts spēļu kalendārs, kā arī izlozēti Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēļu pāri.

Šogad Latvijas virslīgas čempionātā startēs pagājušās sezonas čempioni "Ventspils", "Liepājas metalurgs", Daugavpils "Daugava", "Skonto", "Jūrmala", "Jelgava", "Gulbene", "Jūrmala-VV", kā arī pagājušās sezonas pirmās līgas čempioni "Metta"/LU un Jūrmalas "Spartaks", kas pārspēlēs par vietu virslīgas čempionātā pārspēja "Olimps" komandu.

Zīmīgi, ka jaunajā sezonā valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas.

Kā ziņots, deviņi klubi pagājušās sezonas Latvijas čempionātā aizvadīja četru apļu turnīru. Sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!