Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas kluba "Newastle United" bijušais spēlētājs Honass Gutjeress iesūdzējis klubu tiesā par diskrimināciju attiecībā uz veselības stāvokli, ziņo aģentūra AFP.

Argentīniešu pussargs, kurš tagad pārstāv Spānijas klubu Lakorunjas "Deportivo", pieprasa kompensāciju 2,5 miljonu eiro apmērā.

Līgumu ar Ņūkāslas "United" Gutjeress noslēdza 2008. gadā uz pieciem gadiem, taču pusotru gadu pirms līguma beigām komandas treneru štābs paziņoja, ka vairs ar viņu nerēķinās. Ap to laiku kļuva zināms, ka futbolistam ir sēklinieku vēzis, ko Gutjeresam ir izdevies izārstēt.

"Es biju šokā," saka Gutjeress. "Uz to brīdi "Newcastle United" sastāvā biju aizvadījis 194 mačus, biju viens no vadošajiem spēlētājiem. Domāju, ka mani no komandas izslēdza vēža diagnozes dēļ."

2013. gadā, kad fubolistam atklāja audzēju, viņam tika izdarīta veiksmīga operācija, un 2014. gadā viņu izīrēja citam premjerlīgas klubam "Norwich City", bet 2015. gada februārī Gutjeress atgriezās Ņūkāslā. Tā paša gada septembrī argentīniešu pussargs noslēdza līgumu uz vienu gadu ar "Deportivo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!