Foto: LETA
Ceturtdien, 28. februārī, Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājā Torņkalnā norisinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongress, un tā balsojumā Kaspars Gorkšs saglabāja LFF prezidenta amatu.

Kopā uz kongresu bija ieradušies 134 no LFF 141 esošā biedra. Tādējādi tika sasniegts kvorums, bet Kaspara Gorkša atstādināšanai bija nepieciešamas 68 balsis jeb 50% plus viena papildu balss.

Četri no sanākušajiem biedriem atturējās no balsojuma, 42 balsoja par Gorkša atstādināšanu, bet izteikts vairākums, 87 biedri, balsoja pret to.

Savukārt no balsstiesīgajiem valdes pārstāvjiem uz kongresu nebija ieradušies Juris Keišs (kurš ir Kubā), Vadims Direktorenko, Guntis Blumbergs un Aleksandrs Isakovs.

Tas bija viens no gandrīz piecu stundu ilgušā kongresa laikā piesauktajiem faktiem, kas raisīja dažos biedros neapmierinātību.

Starp aktīvākajiem kongresa dalībniekiem jāizceļ Andris Riherts, kurš izcēla LFF pretimnākšanas trūkumu dažādos FS "Metta/Latvijas Universitāte" svarīgos jautājumos. Krišjānis Kļaviņš (SK "Cēsis" pārstāvis) atklāja, ka balsos par Kaspara Gorkša atstādināšanu un norādīja uz neizpildītiem prezidenta solījumiem par atklātību, bet Askolds Uldriķis (FK "Metta" delegāts) izteicās, ka Gorkšs nav izturējis pārbaudīju augstajā prezidenta amatā.

Portāls "Delfi" kongresa laikā piedāvāja teksta tiešraidi, kurā varat iepazīties ar detalizētu atskatu uz tā norisi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!