Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs publiskā vēstulē asi kritizējis uzbrucēja Artjoma Rudņeva izteikumus par valsts valodas nemācēšanu.

Atgādinām, ka pirmdien Rudņevs presei izteicās, ka latviešu valodas zināšanas viņam nav nepieciešamas, jo Latvijā iespējams sazināties arī citās valodās. Vēlāk, gan viņš norādīja, ka ir pārprasts.

”Pēc šodien publiskajā telpā izskanējušajiem notikumiem, man personīgi ir radies jautājums par motivāciju un argumentāciju - vai visiem Valsts izlases sportistiem ir jābūt savas Dzimtenes patriotiem,” pirmdien atklātā vēstulē līdzjutējiem rakstīja Gorkšs. ”Citam tā ir nauda, slava, bet citam - patriotisms un cīņa par savu Valsti, Karogu!”

”Aizvien vairāk valstu izlasēs zem viena karoga spēlē dažādu nacionalitāšu pārstāvji un ne reti ir aktuāls jautājums par himnas dziedāšanu un cieņas izrādīšanu - vai varam prasīt to no visiem? Manuprāt - JĀ!,” turpināja kapteinis. ”Dzenoties pēc stila, uztetovēt Mildu uz augšdelma vai pie katras iespējas bučot karogu - ar to diemžēl neaprobežojas cieņa un savas Dzimtenes patriotisms.”

Gorkšs pauda cerību, ka Rudņevs ir pārprasts, tomēr nosodīja viņu par inteliģences trūkumu.

”Jautājums šeit ir par attieksmi un mana izlases biedra gadījumā, manuprāt, runa ir vairāk par veselo saprātu un savā ziņā vienkāršu inteliģences trūkumu un neizprotamu bravūru. Dzirdot un lasot šodien atspoguļotos izteikumus - neviļus liek man aizdomāties, ka runātājs nebūt nav ne nodevējs vai kauna traips, kā tiek skandināts, bet apveltīts ar muļķību - tieši tādu pašu, kā visi pārējie, kuri, dzīvojot savu dzīvi Latvijā, tā arī nav uzskatījuši par vajadzīgu mācēt savas Valsts valodu un vēl vairāk - lepojas ar savu nemācēšanu!” viedokli pauda Gorkšs. ”Es personīgi ļoti ceru, ka Artjoms ir pārprasts un tā nav viņa pārliecība. Ceru jau pirmkārt viņa paša labā.”

Latvijas futbola izlases kapteinim esot ļoti skumji un aizskaroši, ka tā vietā, lai pienācīgi gatavotos otrdienas spēlei Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā pret Lihtenšteinu, valstsvienībai ir jārisina šāda rakstura jautājumi.

”Pats personīgi aicinu savas Valsts līdzjutējus būt ar mums kopā rītvakar stadionā un palīdzēt mums visiem kopā cīnīties par savu Valsti, Karogu un VALODU!” noslēgumā rakstīja Gorkšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!