Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā Šveices superlīgas komanda "Sion" no galvenā trenera amata atbrīvojusi galveno treneri Fabi Grosso.

Itāļu speciālists "Sion" stūri pārņēma augustā, taču viņa vadībā komanda pēc 23 kārtam ieņem priekšpēdējo vietu, no drošās zonas atpaliekot sešus punktus.

Sjonas vienībā treneru maiņa sezonas laikā nav nekas neierasts. Pagājušajā sezonā "Sion" futbolisti treniņus un spēles pamanījās aizvadīt pie trim dažādiem speciālistiem.

43 gadus vecais speciālists trenera karjeru sāka "Juventus" U-19 komandā, bet vēlāk jau vadīja C sērijas komandu "Bari". Karjeras turpinājumā viņš vadīja ar B sērijas komandu "Verona", bet pēdējā darba vieta pirms došanās uz Šveici bija B sērijas komandā "Brescia".

Tieši Grosso 2006.gadā Pasaules kausā pusfinālā guva uzvaru nesošos vārtus pret Vāciju, bet vēlāk finālā arī iesita izšķirošo "pendeli" pret Franciju, itāļiem izcīnīt turnīra trofeju.

Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis tādus grandus kā Turīnas "Juventus", Milānas "Inter" un Lionas "Olympique". Šo klubu rindās viņš virs galvas cēlis Itālijas Superkausu, Itālijas čempionāta trofeju un arī Francijas čempionāta un kausa balvas.

Uldriķis nav vienīgais latvietis "Sion" klubā, jo pie vārtsargu sagatavošanas strādā Andris Vaņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!