Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas spēlē ceturtdien Gruzija pārspēja Zviedriju, bet Vācija, uzveicot Lihtenšteinu, izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Gruzija ar 2:0 (0:0) uzveica Zviedriju, kura iepriekš B grupā ieņēma otro vietu. Abus vārtus Gruzijas labā guva Hviča Kvarachelija.

Otrā grupas spēlē Spānija ar 1:0 (1:0) izcīnīja minimālu pārsvaru pār Grieķiju, vienīgos vārtus spēles 26.minūtē pēc soda sitiena gūstot Pablo Sarabiam.

Spānijai izcīnītā uzvara ļāva saglabāt pirmo vietu B grupā, taču otrajā vietā ierindojas Zviedrija, kas atpaliek tikai par vienu punktu. Abām komandām izšķiroša būs savstarpējā spēle svētdien.

Vācija turpina pārliecinoši spēlēt J grupā, ar 9:0 (4:0) pārspējot Lihtenšteinu. Vācijas labā divus vārtus guva Līrojs Sanē un Tomas Millers.

Pašlaik J grupā vadībā atrodas Vācija ar 24 izcīnītiem punktiem deviņās aizvadītās spēlēs, bet Ziemeļmaķedonija deviņās spēlēs ir izcīnījusi 15 punktus un ieņem otro vietu.

Savukārt H grupā Krievija ar rezultātu 6:0 (1:0) sagrāva Kipru, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Jerohins.

Uzvara ļāva atgriezties Krievijai H grupas līderpozīcijā, bet Horvātija, kura ceturtdien izcīnīja uzvaru pār Maltu ar 7:1 (4:1), atpaliek tikai par diviem punktiem.

Horvātijas uzvarā pār Maltu divus vārtus guva Lovro Majers.

A grupā neizšķirti ar 0:0 (0:0) beidzās Portugāles un Īrijas cīņa, bet ar to bija pietiekoši, lai Portugāle atgrieztos grupas līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!