Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien Polijas ekstraklases sezonas otrajā spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un kaldināja savas vienības Čenstohovas "Rakow" uzvaru pār Gdaņskas "Lechia", kuras sastāvā nebija savainotais Kristers Tobers.

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien Polijas ekstraklases sezonas otrajā spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un kaldināja savas vienības Čenstohovas "Rakow" uzvaru pār Gdaņskas "Lechia", kuras sastāvā nebija savainotais Kristers Tobers.

"Rakow" savā laukumā ar 3:1 (1:0) uzvarēja "Lechia".

Gutkovskis šo spēli sāka no pirmās minūtes, bet tika nomainīts 82.minūtē.

Gdaņskas komanda spēles 39.minūtē palika desmit vīru sastāvā, jo otro dzelteno kartīti par izklupienu pretinieka kājās no muguras saņēma Mihals Nalepa. Mājinieki viena vīra pārsvaru pirmajā puslaikā nespēja izmantot, bet "Lechia" kompensācijas laika trešajā minūtē izvirzījās vadībā, jo precīzi sita Omrans Hajdarija.

Otrajā puslaikā mājinieki reabilitējās, pateicoties Gutkovska diviem pēc kārtas gūtiem vārtiem. Sākotnēji 46.minūtē 1:1 panāca Marcins Cebula, desmit minūte vēlāk pēc izspēlēta stūra sitiena, Gutkovskis soda laukumā ar galvu bumbu novirzīja vārtu tīklā. Divas minūtes vēlāk uzbrucējs nopelnīja dzelteno kartīti, bet jau mača 76.minūtē viņš bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas.

"Rakow" komanda sestdien izcīnīja savu pirmo panākumu divās spēlēs. Savukārt Gutkovskis ar diviem gūtiem vārtiem Polijas čempionātā pagaidām dala otro vietu "bombardieru" sarakstā.

Viesu rindās šajā duelī aizvien nebija pieteikts Tobers, kurš guvis savainojumu. Gan Gutkovskis, gan Tobers šonedēļ tika izsaukti uz Latvijas izlasi nometni, lai 3.septembrī piedalītos Nāciju līgas D pirmās grupas spēlē pret Andoru.

Zīmīgi, ka pirms četrām dienām Gutkovskis vārtus iesita arī Polijas kausa trešās kārtas spēlē. Latvijas uzbrucējam tie bija pirmie vārti oficiālā spēlē "Rakow" komandas sastāvā.

Gutkovskis līgumu ar "Rakow" noslēdza gada sākumā, tomēr vienošanās paredzēja, ka futbolists uz Čenstohovas klubu pāries jūlijā. Līgums noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam, taču klubam ir tiesības to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Vēlāk sestdienas vakarā Pāvela Šteinbora pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" viesos ar 2:1 (2:0) uzvarēja pagājušās sezonas čempioni Varšavas "Legia".

Šteinbors vārtos aizvadīja visu spēli un vienīgo reizi kapitulēja 60.minūtē, kad Tomāšs Pekharts no tuvas distances bumbu vārtos raidīja, sitot ar galvu. Tikmēr Belastokas komandā ar gūtiem vārtiem izcēlās Jakovs Puljičs un Hesus Imazs.

Pēc divām aizvadītām spēlēm "Jagiellonia" ar četriem punktiem ir ceturtā, pozīciju zemāk ar trim punktiem atrodama "Rakow", bet "Lechia" ar trim punktiem ir septītā.

Citviet Dāvja Ikaunieka pārstāvētā "Mlada Boleslav" Čehijas čempionātā viesos ar 1:3 (1:1) piekāpās Zlīnas "Fastav", kurā uzbrucējs spēlēja šī gada sākumā.

Ikaunieks spēlē iesaistījās 58.minūtē, kad nāca uz maiņu. Uzbrucējs ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

"Mlada Boleslav" vietējā čempionātā ar diviem zaudējumiem divos mačos ieņem pēdējo, 18.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!