Foto: Reuters/Scanpix

Par ambiciozās Krievijas futbola premjerlīgas komandas Mahačkalas "Anži" galveno treneri piektdien tiks apstiprināts pazīstamais Nīderlandes speciālists Gūss Hidinks, vēsta Krievijas un Nīderlandes mediji.

Līgums tiks noslēgts uz 18 mēnešiem, un šajā laikā Hidinks nopelnīs 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu).

Informāciju par Hidinka līgumu pirmie publiskoja Nīderlandes izdevums "Voetbal", bet Krievijas žurnālisti vēlāk noskaidroja, ka oficiāla Hidinka prezentācija gaidāma piektdienas vakarā.

Kā ziņots, Hidinka vārds saistībā ar darbu "Anži" komandā tika minēts jau pagājušā gada beigās, tomēr viņa vietā amatā tika apstiprināts Krievijas otrās izlases vadītājs Jurijs Krasnožans, kurš parakstīja līgumu uz pieciem gadiem. Tomēr Krasnožans savā amatā noturējās tikai pusotru mēnesi.

Ceturtdien 65 gadus vecais Hidinks ieradies Maskavā un jau piektdien dosies uz "Anži" treniņnometni Turcijā, kur arī oficiāli tiks parakstīts līgums.

Hidinkam amatā būs arī spēcīgi palīgi - kādreizējais Nīderlandes komandas "Utrecht" galvenais treneris Tons du Šatinē un Žeļko Petrovičs, kurš iepriekš bijis Martina Jola palīgs Hamburgas SV komandā un kopā ar Avrahamu Grantu strādājis Vesthemas "United" vienībā.

Hidinka pēdējā darba vieta bija Turcijas izlase, no kuras galvenā trenera amata viņš atkāpās pagājušā gada novembra vidū pēc tam, kad viņa vadītā vienība nespēja nodrošināt iekļūšanu šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Hidinks Turcijas izlasi sāka vadīt 2010.gada janvārī, parakstot līgumu uz diviem gadiem.

Iepriekš Hidinks 2006.gadā stājās pie Krievijas futbola izlases vadības stūres, palīdzot komandai sasniegt 2008.gada Eiropas čempionāta pusfinālu, taču 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram krievi nekvalificējās, Eiropas zonas izslēgšanas spēlēs zaudējot Slovēnijai.

Kā treneris Hidinks lielākos panākumus sasniedzis ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, ar kuru sešas reizes triumfēja vietējā čempionātā un 1988.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kas toreiz saucās UEFA Eiropas kausa izcīņa.

Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā "Anži" 52 punktiem 32 spēlēs ieņem septīto vietu. Čempionātā iestājies pārtraukums līdz martam.

Kā ziņots, pēc divu apļu aizvadīšanas komandas tika sadalītas divos astotniekos, un čempionāts turpinās. Šīs sezonas Krievijas čempionāts ilgs pusotru gadu, jo no nākamā gada valstī pāries uz rudens-pavasara izspēles kārtību.

"Anži" klubam pieder arī Latvijas izlases aizsargs Oskars Kļava, tomēr paredzams, ka viņš tuvākajās dienās tiks oficiāli izīrēts "Liepājas metalurgs" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!