Foto: EPA/Scanpix/LETA
Itālijas A sērijas čempionāta komandas vienojušās par sacensību atsākšanu 13. jūnijā, tomēr gala vārds vēl jāsaka Itālijas valdībai, vēsta ārzemju masu mediji.

Itālijas A sērijas klubi otrdien video konferencē palika pie iepriekšējā plāna, kas paredz sacensību atsākšanu 13. un 14. jūnijā. Itālijas sporta ministrs Vinčenco Spadafora apliecinājis: ja būs mazi veselību apdraudošie riski un peitiekami drošības apstākļi, tad Itālijā varēs atsākties valsts viena no cilvēku pielūgtākajām nozarēma – futbols.

Covid-19 pandēmijas dēļ Itālijas A sērijas čempionātu pārtrauca 9. martā, bet treniņu režīmā komandas atgriezās 19. maijā. 13. un 14. jūnijā plānots izspēlēt četrus mačus, kurus nepaspēja aizvadīt pirms visa čempionāta apturēšanas, bet pirmā pilnā kārta pēc atsākšanas būs 20. jūnijā.

Pašreizējais plāns paredz, ka Itālijas klubiem būs ļoti saspringta vasara, jo A sērijā jāizspēlē vēl pilnas 12 kārtas, pēc tam paredzēts aizvadīt Itālijas kausa pusfināla spēles un finālu, bet trīs klubiem vēl ir jāpiedalās Čempionu līgas turnīrā un diviem Eiropas līgā, par kuru atsākšanu pagaidām nav pilnas skaidrības.

Itālijas čempionāta spēles plānots aizvadīt pēcpusdienā, kas pie reģionā valdošā klimata varētu būt viens no riska faktoriem.

"Uzskatu, ka čempionāta atsākšana ir sasteigta. Tiek apdraudēta spēlētāju drošība un veselība," uzskata A sērijas kopvērtējuma pastarītes "Brescia" kapteinis Daniele Gastaldello.

"Torino" prezidents Urbano Kairo norāda, ka pēc sezonas beigām būs ļoti mazs laika sprīdis pirms jaunās sezonas sākuma, kas varētu apdraudēt sportistu fizisko stāvokli un palielinātu traumu risku. Kairo viedoklim piekrīt pazīstamais treneris Roberto Mančīni. "Man liekas, ka ir neliels haoss. Ja man jautātu kā trenerim, tad ieteiktu pārtraukt turnīru un mierīgi domāt par jauno sezonu. Tagad būs ļoti ilga spēļu sērija un mēs nezinām, kādā stāvoklī pēc tam būs spēlētāji."

Pozitīvi par sezonas atsākšanu izteicies "Lazio" kapteinis Senads Luličs. Romas komanda ir viena no pretendentēm uz Itālijas čempionu titulu, šobrīd no līderiem "Juventus" atpaliekot tikai par vienu punktu. "Mums pietrūkst futbola, un es nerunāju tikai savā vai komandas vārdā. Ceru, ka drīzumā pieņems pareizo lēmumu un varēsim izspēlēt sacensības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!