Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas futbola jaunā čempionvienībai Milānas "Inter" netipiskā veidā nomainījušies īpašnieki un turpmāk tas būs ASV bāzētās investīciju kompānijas "Oaktree Capital Management" īpašums.

2021. gadā "Oaktree Capital Management" izsniedza aizdevumu Ķīnas holdingam "Suning", kuram piederēja "Inter". "Suning" iegādājās Milānas kluba vairākuma akciju 2016. gadā. "Suning" kā aizdevuma garantu uzrādīja arī savas "Inter" daļas.

Tā kā "Suning" termiņā nav samaksājis noteiktos 395 miljonus eiro, tad "Inter" tagad pāriet "Oaktree Capital Management" īpašumā. Tādi nosacījumi arī atrunāti abu kompāniju līgumā – "Oaktree Capital Management" pārņem klubu savā īpašumā, ka netiek pildīts aizdevuma un kredīta procentu maksājumi.

Pagaidām nav skaidri zināms, kas notiks ar "Inter", bet tās jauno īpašnieku izpilddirektors Alehandro Kano izteicies par ilgtermiņa plāniem. Aģentūrai "Reuters" kāds avots norādījis, ka investīciju fonds neplāno nekavējoties atbrīvoties no kluba un to pārdot. "Oaktree Capital Management" būs "pacietīgs investors", norādījis šis avots.

Tādējādi "Inter" ir jau septītais Itālijas A sērijas klubs, kas nonāk ASV kompāniju īpašumā. ASV bāzētām kompānijām pieder vēl arī "AC Milan", "Atalanta", "Fiorentina", "AS Roma", "Genoa" un "Parma", kas nākamajā sezonā atkal atgriezīsies A sērijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!