Foto: AP/Scanpix

Portugāles futbola vadībai svētdienas vakarā Lisabonā drošības dēļ nācās atcelt centrālo vietējā čempionāta spēli starp "Benfica" un "Sporting", jo stiprais vējš kārtīgi izbojāja Lisabonas stadiona jumtu, vēsta ārvalstu mediji.

Neilgi pirms spēles sākuma svilpes, kad komandām bija jānāk laukumā, spēcīgā vējā no jumta pēkšņi sāka krist dažādi gruži, arī plastmasas un stikla gabali, kas apdraudēja līdzjutēju drošību. Spēli nolēma atcelt, bet līdzjutējus evakuēja no nedrošās vietas.

Portugāles Futbola līgas prezidents Mario Figueiredu jau paziņojis, ka tādējādi izdevies paglābties no traģēdijas, jo šo būvgružu lidošana apdraudēja skatītāju dzīvības. "Tur lidoja arī dažādi stikla gabali. Ārkārtas sapulcē drošības dienestiem prasījām, vai spēle var noritēt. Mums pateica, ka spēle nekādā gadījumā nedrīkst notikt un steidzami jāevakuē cilvēki."

Neapmierināti ar notikušo bija "Sporting" fani, kuri veltīja kritiku evakuācijas norisei. ""Sporting" faniem stadionu ļāva atstāt tikai apmēram stundu pēc notikumiem. Fanim vajadzēja uzturēties nedrošā arēnā," teikts "Sporting" fanu kluba paziņojumā.

Lisabonas stadions pārbūvēts renovēts 2003.gadā, bet 2004.gadā tur risinājās Eiropas čempionāta finālturnīra spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!