Foto: EPA/Scanpix/LETA
Krievijas postošajā iebrukumā Ukrainā katru dienu iet bojā arvien vairāk cilvēku, tiek iznīcinātas gan militārās bāzes, gan dzīvojamās ēkas, gan pilsētu centri. Starp izpostītajiem objektiem ir arī sporta infrastruktūra, un Čerņihivā iznīcināts futbola stadions, virs kura ieejas vārtiem vēl pirms mēneša bija lasāms Krievijas ikonas Jurija Gagarina vārds.

Aizvadītajā nedēļā Ukrainas ziemeļu pilsēta Čerņihiva, kas atrodas netālu no Baltkrievijas robežas, bija viena no tām, kas smagi cieta Krievijas raķešu triecienos. Čerņihivā pirms kara dzīvoja gandrīz 300 000 cilvēku, un pilsētā bija arī Ukrainas premjerlīgas klubs "Desna". Čempionāta 18 spēlēs "Desna" izcīnīja 25 punktus, kas kopvērtējumā deva septīto vietu. Iepriekšējā sezonā komanda ierindojās sestajā vietā un tai pietrūka tikai trīs punktu, lai kvalificētos UEFA Konferences līgai.

Klubs savas mājas spēles aizvadīja padomju kosmonauta Jurija Gagarina vārdā nosauktajā stadionā. Oficiālais stadiona nosaukums tobrīd bija "Čerņihivas Olimpiskais mācību un sporta centrs", bet virs ieejas vārtiem joprojām bija lasāms Gagarina vārds. Šis stadions kara šausmas pieredzējis jau otro reizi.

Pirmie postījumi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!