Latvijas futbola izlasi 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien iegāza mača neveiksmīgās pirmās desmit minūtes, pēc spēles teica Latvijas izlases treneris Jurijs Ševļakovs, kurš aizvietoja no apendicīta operācijas atlabstošo Aleksandru Starkovu.

Atgādinām, ka piektdien Latvijas futbolisti G apakšgrupas spēlē ar rezultātu 1:2 izbraukumā piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

”Mēs nesekmīgi nospēlējām pirmās desmit minūtes, lai gan futbolisti tika noskaņoti tam apstāklim, ka Slovākija spēlē savās mājās un tā uzbruks no pašām pirmajām mača minūtēm. Diemžēl izturēt sākumu mums neizdevās. Divas standartsituācijas izšķīra daudz. Mēdz teikt, ka tādu sākumu nenovēlēsi pat ienaidniekam,” Ševļakova pēcspēles teiktais citēts Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā. ”Sākums bija ļoti grūts un tas bija trieciens visai mūsu komandai. Labi, ka spēlētāji izturēja, jo vairāk vārti netika zaudēti. Spēles izskaņā jau mums radās iespēja panākt neizšķirtu. Mēs centīsimies novērst tās kļūdas, kas radās šajā spēlē un tās vairāk neatkārtotos citās spēlēs. Mēs nestāvēsim uz vietas, bet gan iesim uz priekšu.”


Aizvadītajā mačā Ševļakovs veica trīs spēlētāju maiņas, bet mača pēdējās minūtēs Latvija spēlēja ar trīs nomināliem uzbrucējiem, kas palīdzēja gūt vienīgos vārtus. Ševļakovs piebilda, ka Starkovs komandas vadīšanā neiesaistījās.

”Spēles laikā galvenais treneris Aleksandrs Starkovs neiesaistījās komandas vadīšanā un no viņā puses tā tika uzticēta man. Mums bija konsultācijas pirms spēles dienā un citās dienās. Šodien spēli vadīju es,” uzsvēra galvenā trenera aizvietotājs.

Ševļakovs izteica cerību, ka Latvija izlase tuvākajā laikā sevi pierādīs, līdz ar to uzlabojot savu pozīciju G grupā.

Pēc trim kārtām G apakšgrupā pa septiņiem punktiem it Grieķijai un Slovākijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Lietuvas kontā četri punkti, bet Latvija un Lihtenšteina joprojām pie punktiem nav tikušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!