Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas futbola kluba Turīnas "Juventus" aizsargam Danielem Rugani konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19", bet itāļu vienības portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu piesardzības dēļ vēl palicis savā dzimtenē, vēsta ārvalstu masu mediji.

Rugani ir pirmais tik augsta līmeņa sportists, kuram konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība. "Juventus" savā paziņojumā gan norāda, ka 25 gadus vecā futbolista slimība ir "asimptomātiska".

""Juventus" šobrīd veic visas likumā pieprasītās izolācijas procedūras, izolējot arī tos, kuri bija kontaktējušies ar viņu," teikts "Juventus" paziņojumā.

Rugani kopā ar "Juventus" izcīnījis piecus Itālijas čempiona titulus un aizvadījis septiņas spēles Itālijas izlases rindās.

Turīnas komanda trešdien aizvadīja treniņu, bet tajā nepiedalījās futbola superzvaigzne Ronaldu. Kā vēsta ārvalstu mediji, Ronaldu izvēlējies palikt savā dzimtajā Portugāles pilsētā Madeirā.

"Juventus" šobrīd ir līderis Itālijas A sērijas čempionātā, kurā visas spēles ir apturētas saistībā ar koronavīrusa izplatību. Turīnas klubs vēl piedalās un turpina cīnīties UEFA Čempionu līgā, kur 17. martā plānots astotdaļfināla mačs pret Lionas "Olympique". Tiesa, šis mačs ir zem lielas jautājuma zīmes, jo Itālijā atceltas šonedēļ plānotās UEFA Eiropas līgas spēles.

Itālija ir vissmagāk no "Covid-19" cietusī Eiropas valsts. Itālijā šobrīd reģistrēti jau vairāk nekā 12 000 saslimšanas un vairāk nekā 800 nāves gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!