Foto: AP/Scanpix/LETA
Laukuma spēlētājs bumbu nedrīkst aiztikt ar rokām – tas ir pirmais noteikums, spēlējot futbolu jebkurā laukumā, pagalmā vai pļavā, tomēr reizēm izdodas pretiniekus apmuļķot ar kādu viltīgu pieskārienu, kas dod priekšrocību. Arī visaugstākajā līmenī bijušas epizodes, kad bumbu vārtos izdevies iedabūt ar roku palīdzību.

Vairāku gadu garumā bijušas neskaitāmas diskusijas par to, vai futbolā nepieciešama atkārtojumu tehnoloģija, kas palīdzētu izvairīties no dažādām strīdīgām situācijām. Lai arī šodien futbolā daudzos čempionātos jau ieviesta video asistenta sistēma (VAR), tas nav mazinājis skandalozus lēmumus un līdzjutēju neapmierinātību.

Tomēr var diezgan droši apgalvot, ka vairāki slaveni vārtu guvumi, kuros futbolists bumbai pieskāries ar roku, netiktu ieskaitīti, ja būtu bijusi VAR sistēma.

Nenoliedzami,slavenākais vārtu guvums ar roku bija 1986. gada Pasaules kausa izcīņā, kad Argentīnas futbola zvaigzne Djego Maradona apmuļķoja tiesnesi un visu Anglijas izlasi. Maradona bija visa čempionāta simbols un turnīra gaitā tika pie pieciem vārtu guvumiem, un tikpat reižu apgādāja savus partnerus ar rezultatīvām piespēlēm. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!