Foto: DELFI.ee
Igaunijas futbola čempioni "Kalju" otrdien pārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, divu spēļu summā pieveicot spēcīgāko Ziemeļmaķedonijas klubu "Shkendija".

"Kalju" savās mājās pirms nedēļas zaudēja ar 0:1, bet atbildes spēlē Skopjē igauņi pēdējās sekundēs izrāva uzvaru ar 2:1. Divu spēļu summā rezultāts bija 2:2, bet, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, nākamajā kārtā iekļuva "Kalju".

Nākamajā kārtā "Kalju", visticamāk, tiksies ar titulēto Glāzgovas "Celtic", kas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā viesos ar 3:1 uzvarēja "Sarajevo".

Pirmo kārtu neizdevās pārvarēt Lietuvas "Sūduva", kas pirmajā mačā negaidīti nospēlēja 0:0 ar "Crvena Zvezda". Atbildes spēlē Serbijā piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izstāšanās no Čempionu līgas atlases.

Vēl otrdien otrajā kārtā iekļuva Gruzijas vienība "Saburtalo", kas savās mājās gandrīz izlaida viesos iegūto 3:0 pārsvaru pār Moldovas klubu "Sheriff". Moldovas komanda viesos jau 11. minūtē bija atspēlējuši trīs vārtu deficītu, bet Gruzijas komandu izglāba otrajā puslaikā gūtie vārti – divu spēļu summā uzvara ar 4:3.

Pirmo kārtu pārvarēja Maltas klubs "Valletta", divu spēļu summā pārspējot "Dudelange" no Luksemburgas. Savās mājās "Valletta" nospēlēja 1:1, bet pirms nedēļas viesos gūtais neizšķirts 2:2 ļāva iekļūt nākamajā kārtā.

Bez lielām problēmām Čempionu līgas otrajā atlases kārtā iekļufa HJK no Somijas (2:2 un 3:0 pret "Torshavn", bet Velsas vienībai "The New Saints" pēc neizšķirta mājās 2:2 uzvaru divu spēļu summā nodrošināja panākums 1:0 viesos pret Kosovas klubu "Feronikeli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!