Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kamerūnas futbola izlase otrdien Āfrikas Nāciju kausa titula aizstāvēšana sāka ar uzvaru.

Savā turnīra pirmajā spēlē Kamerūnas futbolisti ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Gvineju-Bisavu.

Abus vārtus kamerūnieši īsā laika sprīdī guva otrajā puslaikā - vispirms Jaja Banana 66.minūtē atklāja cīņas rezultātu, bet pēc tam 69.minūtē 2:0 panāca Stefans Baūkens, kurš tikai pirms divām minūtēm laukumā bija devies uz maiņu.

Pirmajā puslaikā tikmēr abas komandas spēlēja diezgan miegaini, Kamerūnai nespējot apliecināt savu favorītes statusu pret FIFA ranga 118.izlasi.

Tikmēr otrā F grupas mačā Gana nospēlēja 2:2 (2:1) ar Beninu. Ganai vārtus guva brāļi Andrē un Žordans Ajevi, bet Beninai divreiz izcēlās Mikaels Pote.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniegs grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

2019.gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!