Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas premjerlīgas kluba "Manchester City" argentīniešu uzbrucējam Karlosam Tevesam par attiekšanos iziet laukumā Čempionu līgas spēlē pret Minhenes "Bayern" liegts piedalīties komandas treniņos, draud arī diskvalifikācija no FIFA puses, ziņo ārzemju mediji.

Pēc "Manchester City" galvenā trenera Roberto Mančīni teiktā, Tevess atteicies iziet laukumā uz maiņu otrdienas mačā pret Minhenes "Bayern", kurā Anglijas klubs zaudēja ar 0:2. Pēcspēles preses konferencē Mančīni izteicies, ka tāda uzvedība ir nepieņemama un argentīniešu uzbrucējs vairs nepārstāvēs šo klubu.

Tevess vēlāk izteicies, ka viņš esot vienkārši pārprasts un neesot atteicies spēlēt.

"Manchester City" vadība nolēma aizliegt Tevesam divas nedēļas piedalīties komandas treniņos, bet FIFA viceprezidents Džims Boijs uzskata, ka klubam ir tiesības lauzt līgumu ar spēlētāju, turklāt Tevesam var piespriest arī sodu no FIFA.

"Ja Tevess patiešām izdarījis to, ko viņam pārmet, tad komandai labāk būs bez viņa," intervijā "Sky Sports" izteicies FIFA viceprezidents. "Ja "Manchester City" pierādīs atteikuma faktu, FIFA šo spēlētāju var diskvalificēt un aizliegt viņam būt jebkādās attiecībās ar futbolu, kā tas ir gadījumos ar aizliegto preparātu lietošanu."

"Es neiebildīšu, ja FIFA piemēros sankcijas. Būtu negodīgi, ja Tevess pāries uz citu klubu un jau nākamajā nedēļā saņems algu citā vietā," piebilda Boijs. "Ja nu rīt kāds cits spēlētājs izdomās darīt tāpat? Tā var kļūt par globālu problēmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!