Lai arī Latvijas futbola izlase vēlas spēlēt agresīvu un rezultatīvu futbolu, tomēr svarīgi ir atrast saprātīgu balansu starp aizsardzību un uzbrukumu, pirms pārbaudes spēles ar Īrijas valstsvienību sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase trešdien Dublinā aizvadīs pārbaudes maču ar Īrijas valstsvienību, vienībām "Aviva" stadionā sākot spēkošanos plkst. 21.45.

"Tā mums būs pēdējā pārbaudes pirms kvalifikācijas spēles ar Velsu. Tāpat arī Īrija gatavojas mačam ar Franciju. Mums ir pietiekami daudz informācijas par pretinieku. Gaidām rītvakar pietiekami sarežģītu spēli ar spēcīgu pretinieku. Gatavojamies nopietnam mačam," Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests citēja Kazakeviča teikto. "Īrijas izlasei [Evans] Fergusons ir jauna uzlecošā zvaigzne. Saprotam, ka līdz šim viņam nav bijusi pietiekami liela spēļu prakse tieši izlasē, taču pēdējā pusgada laikā viņa sniegums un gūtie vārti liek par sevi manīt. Bet viņš noteikti nebūs vienīgais fokuss, kam mums jāpievērš mūsu uzmanība."

Īrijas valstsvienība spēlē līdzīgā stilā kā Velsa, kas būs Latvijas izlases pirmā pretiniece 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, tāpēc tā tika izvēlēta kā pretiniece šajā pārbaudes mačā. "Analizējot abas komandas, redzam, ka ir pietiekami lielas atšķirības," atzina treneris. "Gribam būt agresīvi, gribam gūt vārtus, bet galvenās domas mums ir saistītas ar saprātīgu balansu starp aizsardzību un uzbrukumu. Taču, jā, mums ir konkrēti plāni, kā mēs vēlamies gūt vārtus."

Latvijas futbolists Kristers Tobers norādīja, ka viņam pārbaudes spēlēs un oficiālajos mačos nekas nemainās, jo viņam tāpat jāpaveic savs darbs laukumā iespējami labāk. "Varbūt man vairāk jāpiedāvā sevi piespēles saņemšanai, lai var sajust spēli un pārliecību. Tas arī galvenais, kas vajadzīgs. No pārliecības pēc tam izriet viss pārējais – labas piespēles, drosmīga spēle divcīņās," teica Tobers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!