Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien tiek izspēlēta Latvijas virslīgas futbola čempionāta noslēdzošā, 36.kārta, kurā noskaidrosies valsts čempioni.

Izšķirošajās spēlēs plkst.14 "Ventspils" savā laukumā uzņems pagājušā gada valsts čempionus "Skonto", kamēr "Liepājas metalurgs" izbraukumā tiksies ar "Gulbenes" vienību.

Spēli Ventspilī tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējās kārtas "Ventspils" kontā ir 70 punkti 31 cīņā, bet "Liepājas metalurga" vienība tikusi pie 67 punktiem.

Ja "Ventspils" spēs nospēlēt ar "Skonto" vismaz neizšķirti, tā garantēs Latvijas čempionu titulu. Iepriekš "Ventspils" Latvijas čempionātā uzvarēja laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam, bet "Liepājas metalurgs" futbolisti triumfējuši 2005. un 2009.gadā.

Šajā spēlē "Ventspils" komandai brīdinājumu normas pārsniegšanas dēļ nepalīdzēs Jevgēņijs Postņikovs un Igors Savčenkovs, bet to pārraudzīs tiesnešu brigāde no Lietuvas.

Pārējās sestdienas spēlēs arī plkst.14 "Olimps" viesos tiksies ar "Jelgavas" komandu, bet "Jūrmala-VV" pilsētas derbijā spēlēs pret "Jūrmala" vienību.

Trešo vietu čempionāta nodrošinājusi Daugavpils "Daugava" komanda, kas 32 spēlēs iekrājusi 63 punktus, bet "Skonto" ar 59 punktiem 31 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

"Jūrmalas" komanda ar 43 punktiem 31 mačā atrodas piektajā vietā, bet tai ar 40 punktiem seko "Jelgava", saglabājot nelielas izredzes pakāpties pozīciju augstāk. Septītie ar 28 punktiem ir "Gulbenes" futbolisti, "Jūrmala-VV" kontā 20 punkti, bet "Olimps" ticis tikai pie sešiem punktiem.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvada četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja "Olimps" aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Kā ziņots, par Latvijas pirmās līgas čempioni kļuva "Metta"/LU, bet otro vietu starp komandām, kas nav virslīgas dublieres, sadalīs JPFS/"Spartaks" un "Rīgas Futbola skola".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!