Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Satraucoties par koronavīrusa izplatību, šajā nedēļas nogalē seši Itālijas futbola augstākās līgas mači tiks aizvadīti bez līdzjutēju iesaistes, vēsta Itālijas futbola medijs "football-italia.net". Milānas "Inter" klubs savos sociālo tīklu kontos paziņojuši arī par UFA Eiropas līgas spēles aizvadīšanu aiz aizslēgtām durvīm.

Jau svētdien drošības nolūkos Itālijas līgā atcēla četrus futbola dueļus. Vīrusam turpinot izplatīties, klubi un lēmumu pieņemošās autoritātes meklē veidus, kā aizvadīt mačus, neapdraudot skatītājus un pašus futbolistus.

Ceturtdien, 27. februārī, UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla atbildes mačā Milānas "Inter" mājās uzņems bulgāru "Ludogrets", kurus izbraukumā uzveica ar 2:0. "Inter" faniem nāksies laist garām ne tikai šo maču, bet gan arī svētdien gaidāmo derbiju pret Turīnas "Juventus". Komandas ir tiešās konkurentes cīņā par čempionu titulu.

Turpretī otrdien, 25. februārī, UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmo maču aizvadīs "Napoli", kas Neapolē uzņems Spānijas grandu "Barcelona". Šo spēli apmeklēs aptuveni 55 tūkstoši skatītāju un nekādi ierobežojumi no augstākstāvošām autoritātēm pagaidām nav saņemti.

Interneta medijs "eveningexpress.co.uk" ziņoja, ka visiem Katalonijas kluba spēlētājiem bija jāveic koronavīrusa tests, un tas pats būs jādara arī dodoties mājup.

"Nē, es neuztraucos par savu komandu. Es uztraucos par tiem, kas ir inficējušies un novēlu viņiem atveseļoties," kluba mājaslapā citēts Barselonas kluba treneris Kiki Setjens.

Itālijā piefiksēti jau vairāk nekā 200 koronavīrusa saslimšanas gadījumu, septiņi no tiem noslēgušies letāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!