Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas futbola izlases kapteinis Artjoms Dzjuba nepievienosies valstsvienībai tās gaidāmajā treniņnometnē, kā iemeslu minot "sarežģīto situāciju" Ukrainā, kur viņam dzīvo radinieki, ziņo medijs "championat.com" un Krievijas Futbola federācija (RFS).

33 gadus vecais uzbrucējs izlases kapteiņa lomu pildījis kopš 2018. gada, bet viņa vārds nav iekļauts otrdien publicētajā Krievijas futbola izlases kandidātu sarakstā. Futbolists ikdienā pārstāv Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Gazprom" atbalstīto Sanktpēterburgas "Zeņit" klubu.

Vienības galvenais treneris Valērijs Karpins preses konferencē skaidroja, ka ar futbolistu svētdien runājis pa telefonu. Dzjuba uzsvēris, ka vēlas pārstāvēt izlasi, bet šobrīd to nevarot darīt.

"Sarežģītās situācijas Ukrainā dēļ – kur viņam ir vairāki radinieki – viņš atvainojās un lūdza, lai viņu ģimenes apstākļu dēļ neizsauc uz izlasi. Mēs vienojāmies, ka uzturēsim kontaktu un sekosim līdzi viņa gaitām "Zeņit" komandā," treneris citēts RFS mājaslapā.

Dzjubas nostāju vēlāk noskaidrojis medijs "Sport Express", kuram uzbrucējs vien apstiprinājis, ka ir gatavs pārstāvēt izlasi, bet pats lūdzis Karpinam, lai viņu šoreiz neizsauc uz valstsvienību.

Zīmīgi, ka futbolista tēvs Sergejs ir no Poltavas apgabala Ukrainā. Uzbrucējs valstsvienībā gan nav spēlējis kopš 2021. gada vasarā notikušā Eiropas čempionāta, kura laikā vienības galvenais treneris vēl bija Staņislavs Čerčesovs.

Krievijas izlases kapteinis iepriekš bijis starp tiem krievu sportistiem, kuri kritizēti par Vladimira Putina režīma nenosodīšanu. Dzjuba klusumu pārtrauca 2. martā, kad sociālajā vietnē "Instagram" izteicās, ka "karš ir biedējošs", un iebilda pret Krievijas sportistiem piešķirtajām sankcijām.

Uz futbolista paziņojumu reaģēja Ukrainas izlases un "Manchester City" kluba aizsargs Oleksandrs Zinčenko, kurš Dzjubu personīgi uzrunāja sociālajā vietnē "Instagram", savā publikācijā arī neizvairoties izmantot rupjus vārdus.

RFS jau kopš 4. marta ziņo, ka tās futbola izlase no 21. līdz 27. martam Maskavā aizvadīs treniņnometni. Šo paziņojumu pavada teksts, kurā minēts, ka konkrēts grafiks, kurā būs iekļautas arī pārbaudes spēles, tiks publicēts vēlāk.

Ziņots, ka no Krievijas futbola izlases norobežojusies pasaules futbola vide. Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) izslēdza Krieviju no Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas "play-off" kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!