Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zaudējumu Krievijas futbola premjerlīgas mačā sestdien cietusi Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā čempionvienība Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās šīs sezonas līdervienībai Sanktpēterburgas "Zeņit".

Mača rezultāts tika atklāts jau septītajā minūtē, kad bumbu CSKA vārtos ieraidīja spāņu pussargs Havi Garsija. Tie izrādījās arī vienīgie vārti šajā duelī.

Līdz ar to premjerlīgā pārtrūkusi CSKA vienības piecu nezaudētu spēļu sērija, kuras laikā tika izcīnītas četras uzvaras.

Cauņa šim mačam bija pieteikts, taču laukumā tā arī nedevās.

Cauņa CSKA komandas pieteikumā bijis piektajā mačā pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā pussargs uz simbolisku laiku izgāja laukumā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra cīņā pret Anglijas čempioniem Mančestras "City", piedaloties pirmajā oficiālajā spēlē pēc vairāk kā gada pārtraukuma.

Savukārt pirms pāris dienām Cauņa, laukumā nākdams uz maiņu, palīdzēja CSKA komandai sasniegt Krievijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā Cauņa laukumā izgāja vien četrās premjerlīgas čempionāta spēlēs, kā arī UEFA Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā. Kārtējā kājas savainojumā Cauņa iedzīvojās jūlija vidū, bet vēlāk arī guva jaunu muskuļu traumu.

Turnīra kopvērtējumā "Zeņit" ar 12 spēlēs izcīnītiem 32 punktiem ir līdere, bet 25 punkti ir CSKA. Savukārt trešajā vietā ar 21 punktu 11 cīņās atrodas "Krasnodar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!