Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola izlases un Vācijas kluba Minhenes "Bayern" pussargs Ksavi Alonso negaidīti paziņojis, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru.

35 gadus vecais Alonso šajā sezonā piedalījies 27 "Bayern" spēlēs, tostarp viņš nospēlēja visas 180 minūtes graujošajā uzvarā divu spēļu summā pret Londonas "Arsenal"

Alonso savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja, ka viņš izdzīvoja un izbaudīja savu karjeru. Tāpat viņš teica ardievas "skaistajai spēlei".

"Tas nebija viegls lēmums, bet šis ir īstais laiks. Es vienmēr domāju, ka pienāks laiks aiziet. Es jūtos labi un uzskatu, ka šis ir īstais laiks," "Bayern" preses dienestam teica Alonso. "Vēlējos beigt savu karjeru augstākajā līmenī. "Bayern" spēlē augstākajā līmenī."

"Bayern" komandu Alonso pārstāv kopš 2014. gada. Pirms tam viņš spēlējis arī spāņu komandās "Real Sociedad" un "Eibar", bet no 2004. līdz 2009. gadam Alonso pārstāvēja Anglijas klubu "Liverpool". Līdz 2014. gadam viņš spēlēja Madrides "Real".

Alonso bija viens no Spānijas valstsvienības atslēgas spēlētājiem, kad komanda 2010.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2008. un 2012.gadā kļuva par Eiropas čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!