Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlase 2011.gada pēdējā FIFA ranga tabulas sarakstā ieņem 68.vietu, liecina trešdien publiskotā informācija.

Mēneša laikā Latvijas izlase saglabājusi savu pozīciju, bet gada laikā pakāpusies no 76. uz 68.vietu.

No Baltijas valstīm visaugstāk – 57.vietā - atrodas Igaunija, kas tādējādi sasniegusi jaunu rekordu savā pastāvēšanas vēsturē. Savukārt Lietuva, kas ir arī Latvijas pretiniece Pasaules kausa kvalifikācijā, pakāpusies par divām pozīcijām un ieņem 92.vietu.

Vēl no pārējām Latvijas pretiniecēm 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijā visaugstāk atrodas Grieķija (14.vieta), Bosnija un Hercegovina ieņem 20.vietu, Slovākija – 40.vietu, bet Lihtenšteina – 132.vietu.

FIFA pasaules ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu saglabā Spānija, kurai seko Nīderlande, Vācija, Urugvaja, Anglija un Brazīlija.

Gada lielākā kāpuma autori bijuši Velsas futbolisti, kuri janvārī bija tikai 112.vietā, bet vēl augustā atradās 117.vietā. Toties uzvaras pār Melnkalni, Šveici un Bulgāriju ļāva velsiešiem jau oktobrī atrasties ranga 45.vietā. gada pēdējā rangā Velsas izlasei 48.vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!