Foto: F64

Pagaidām nav zināms, kur 2016.gadā mājas spēles aizvadīs Latvijas futbola izlase, jo tad vēl nav plānots pabeigt jaunā stadiona celtniecību, bet "Skonto" stadionā pēdējie mači paredzēti 2015.gadā.

Jau vairākus gadus LFF nesekmīgi cenšas realizēt jauna, nacionālās izlases vajadzībām stadiona būvniecību. Šī gada pavasarī Rīgas dome pārtrauca 2012.gadā pieņemto sadarbību ar LFF par Kr.Barona ielas stadiona celtniecību, bet pēdējās nedēļās šis projekts strauji "atguvis otro elpu".

Jaunais projekts paredz, ka futbola stadions Kr.Barona ielā jāpabeidz līdz 2017.gada maijam. Tiesa, RD un LFF paziņojumā nav norādīts, līdz kuram laikam stadions jānodod ekspluatācijā un kad tur plānots aizvadīt pirmās spēles. Savukārt pašreizējā futbola izlases mājvietā "Skonto" stadionā spēles plānots aizvadīt vēl tikai gadu – līdz 2015.gada nogalei.

Tādējādi nav zināms, kur izlase spēlēs 2016.gadā, kad tai būs jāsāk 2018.gada Pasaules kausa atlase.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis uz portāla "Delfi" jautājumu par šo problēmu bija izvairīgs un, kā ierasts, noslēpumaini pārliecinošs. Konkrētus piemērus, kur varētu spēlēt valstsvienība 2016.gadā, LFF amatpersona arī nespēja minēt.

"Skatīsimies, kāda būs situācija. Atradīsim iespējas, variantus. Pamainīsimies vietām ar pretinieku, kurus ielozēs mums. Redzēsim," mīklaini teica Mežeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!