Latvijas futbola izlases uzbrucējs Ģirts Karlsons otrdien, 8. novembrī, Lagošā atbildēja uz vietējo žurnālistu jautājumiem par gaidāmo 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli ar Portugāli, uzsverot, ka neviens valstsvienībā nebaidās no pašreizējiem Eiropas čempioniem.

Latvijas un Portugāles izlašu spēle notiks 13. novembrī, pulksten 21:45.

"Spēlēt Latvijas virslīgas čempionātā un izbraukumā pret Portugāli – tie ir dažādi līmeņi. Protams, būšu ļoti priecīgs, ja man kā uzbrucējam izdosies gūt vārtus, bet tas būs grūts uzdevums," atbildot uz jautājumu par savām izredzēm gūt vārtus pret Portugāli, izteicās "SynotTip Virslīgas" futbola čempionāta sezonas rezultatīvākais uzbrucējs.

"Mēs visi zinām un cienām mūsu pretinieku, bet mēs nebaidāmies no viņiem. Mēs cīnīsimies. Pretinieka komandas taktiskais zīmējums šobrīd nav tik svarīgs pirms šīs spēles. Tā ir Portugāle, ļoti nopietns pretinieks. Domāju, ka individuāli portugāļi ir spēcīgāki pār mums, bet mēs šajā spēlē liksim pretim savas stiprās puses - cīņassparu, pašatdevi, visu to, ko mēs vienmēr cenšamies darīt, spēlējot pret tādām komandām," sekmīgas mūsu valstsvienības spēles galvenos argumentus uzsver FK "Ventspils" uzbrucējs.

Portugāles izlases kandidātu sarakstā pirms šī mača iekļauts arī šīs valsts futbola lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārstāv Spānijas grandu Madrides "Real" un kurš ir valstsvienības kapteinis.

"Mēs zinām Portugāles izlases spēlētājus, pārsvarā tās ir lielas zvaigznes. Lielākā šīs komandas zvaigzne ir kapteinis. Protams, mēs gribam 13. novembrī uztaisīt pārsteigumu. Bumba ir apaļa, redzēsim, vai tas mums izdosies... Ja spēlēsim ar maksimālu pašatdevi un mums arī kaut kur veiksies, kāpēc ne?! Katrs spēlētājs pretinieka komandā ir individuāli spēcīgāks, taču mums jābūt tam gataviem. Mums savukārt jāliek tam pretim komandas spēle, komandas gars," piebilda Karlsons.

Uz jautājumu, vai spēlēt pret Portugāles izlasi, kuri šobrīd ir pašreizējie Eiropas čempioni, motivācija ir lielāka nekā parasti, Ģirts Karlsons atbildēja: "Protams, mums kā komandai ir patīkami spēlēt ar tādu pretinieku, kas tikko kļuva par Eiropas čempioniem. Portugāle ir Portugāle, nav lielas nozīmes tam, kad tieši viņi uzvarētu Eiropas čempionātā. Būs interesanti salīdzināt un novērtēt mūsu spēku pret tādu komandu. Protams, bez ticēšanas savos spēkos mēs nemaz nevarētu braukt un spēlēt. Mēs ticam un gribam ticēt, lai mums izdodas šīs spēle. Ja mēs nospēlēsim labi pret Portugāli, tad mājās mēs būsim varoņi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!