Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlase otrdien 2022. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēlē negaidīti nonāca iedzinējos pret mājinieci Gibraltāra izlasi, bet izcīnīja pietiekami pārliecinošu uzvaru.

Latvijas futbolisti svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (1:1), otro reizi ciklā pieveicot Gibraltāra izlasi ar tieši šādu rezultātu.

Viesu labā vārtus guva Vladislavs Gutkovskis, Roberts Uldriķis un Raimonds Krollis. Uldriķa kontā arī rezultatīva piespēle pirmajā vārtu guvumā.

Spēles ievads izraisīja Latvijas futbola līdzjutējiem nepatīkamas atmiņas par klupieniem pret Gibraltāra vienībām. Mača septītajā minūtē laukuma centrā neveiksmīgi kļūdījās Mārtiņš Ķigurs, dodot iespēju mājiniekiem noorganizēt pretuzbrukumu. Tā izskaņā Liams Vokers meistarīgi apspēlēja viesu aizsargus Kasparu Dubru un Antoniju Černomordiju, bet tad pārspēja Robertu Ozolu.

Vairāk nekā 20 minūtes Latvijas izlase pat neizpildīja sitienu vārtu taisnstūrī. Tomēr rezultāts 25. minūtē tika izlīdzināts. Roberts Uldriķis pēc tālas piespēles eleganti uztvēra bumbu ar krūtīm, nometot to pa sitienam Vladislavam Gutkovskim, kurš raidīja bumbu cauri vārtsarga Deila Kilinga kājām.

Puslaika turpinājumā bīstami no dažiem metriem sita arī Uldriķis, bet viesi ar laiku sāka "nospiest" Gibraltāra izlasi, ar aktīvu spēli neļaujot tai viegli iziet no savas laukuma puses.

Otrā puslaika ievadā Uldriķis labu iespēju garām nepalaida, kad bumba pie viņa nonāca pēc stūra sitiena. Uzbrucējs ar augstu paceltu kāju meistarīgi pārspēja Kilingu.

Mača turpinājumā viesi spēlēja diezgan blāvi, bumbu vairāk kontrolējot Gibraltāra izlasei. Tomēr uz tablo latviešu pārsvars pieauga. Spēles 75. minūtē izcili laukuma malā nospēlēja Roberts Savaļnieks, pēc kura centrējuma otros vārtus izlasē ar galvu guva 20 gadus vecais Krollis.

Latvijas valstsvienība jau pirms spēles zināja, ka tā sešu komandu konkurencē G apakšgrupā ieņems piekto pozīciju. Izlase desmit spēlēs sakrāja deviņus punktus, divreiz pieveicot Gibraltāra futbolistus, bet pa reizei spēlējot neizšķirti izbraukumā Turcijā, Melnkalnē un Norvēģijā.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!